Het TeamNL Bowling overzicht voor deze zomer!

woensdag 8 mei 2024

De komende maanden staan er verschillende evenementen op het programma voor de verschillende TeamNL selecties. Zo reizen de dames af naar Frankrijk, de U21 jeugd naar Zuid-Korea, de 50+ naar Duitsland en de D-bowlers naar België. Topsportcoördinator Elco Gorter kijkt uit naar de drukke zomer:,, We hebben mooie selecties vol met goede bowlers, we gaan voor de medailles en kijken naar de mooie wedstrijden tegen de beste bowlers van Europa en de Wereld.'' Lees hier meer over de selecties.

EK Dames (EWC) in WIttelsheim, Frankrijk
In Wittelsheim, aan de grens met Duitsland) streden vorig jaar al de Heren om de EK titels. Dat werd een ongekend succes met Jord van Weeren als grote blikvanger. De dames zullen dit graag herhalen namens TeamNL. Ze gaan met een sterke selectie heen:

Denise Blankenzee
Beaudine Kriele
Melissa Sorber
Beejée Westerdijk
Samantha Greiner
Femke Postma

WK Onder 21 (WYC) in Incheon, Zuid-Korea
Een evenement spelen is een bijzondere ervaring. Wanneer het aan de andere kant van de wereld is wordt het helemaal een bijzondere ervaring. Een betere plek dan Zuid-Korea is er bijna niet. Het land heeft ongekend veel goede bowlers, heeft een eigen proftour (KPBA) en weet regelmatig zelfs de Amerikanen de baas te zijn. TeamNL gaat de strijd aan met de rest van de wereld (tot 21 jaar) met deze bowlers:

Kenneth Ramos
Milan Scheffer 
Jeroen Schokker
Nick Schokker
TeamNL reist alleen met een herenteam af

EK D-Bowlen in Wemmel, België
De D-bowlers gaan voor de Europese kampioenschappen naar onze zuiderburen toe. Zij doen dat met de KNDSB (de sportbond voor dovensporten). Zij gaan met deze bowlers voor de titel:

Heren
Joost Duivenvoorden, Andre van Nifterik, Frank Braan, Jack Castelijns, Jan de Boer en Pieter van den Eijkel

Dames
Aila Alieva, Anja Zoomer, Annemieke Bouwmeester, Annette Kieboom, Denise Tol en Liisa Moity

ESBC 2024 in Hamburg, Duitsland
De Open Europese Kampioenschappen voor 50+ (ESBC) zijn dit jaar in Hamburg. Deze kampioenschappen zijn open voor alle 50+ bowlers. We gaan alle bowlers volgen tijdens het evenement in de havenstad!


 

Het TeamNL Bowling overzicht voor deze zomer!

Misschien ook interessant...