Het Sportakkoord: wat kun je als vereniging doen?

woensdag 29 januari 2020

In juli berichtten we je al over het Sportakkoord. Het ministerie van VWS, Vereniging Sport en Gemeenten en NOC*NSF hebben de handen ineengeslagen en het Nationaal Sportakkoord gesloten. Het Sportakkoord biedt misschien ook kansen voor jouw vereniging.

In juli berichtten we je al over het Sportakkoord. Het ministerie van VWS, Vereniging Sport en Gemeenten en NOC*NSF hebben de handen ineengeslagen en het Nationaal Sportakkoord gesloten. Het Sportakkoord biedt misschien ook kansen voor jouw vereniging.

Alle provincies omarmen het Nationaal Sportakkoord en ontwikkelen een regionaal sportakkoord. In elke provincie staat sport op de agenda. Het is voor verenigingen belangrijk om vroegtijdig, op lokaal niveau, aangehaakt te zijn omdat dit misschien ook kansen biedt voor jouw vereniging. De NBF adviseert je dan ook om met jouw vereniging ‘op de radar' te komen.

Adviseur lokale sport
Wanneer in jouw gemeente een sportakkoord is, neem je contact op met de adviseur lokale sport. Deze adviseur bepaalt samen met de sportclubs, de gemeente en andere maatschappelijke organisaties de ambities binnen de gemeente voor het lokale sportakkoord en welke services er aangeboden gaan worden.

Meer informatie
Wil je weten wat de services in het sportakkoord inhouden? Lees dan deze brochure. Wil je weten wie jouw adviseur lokale sport is? Mail dan naar sportakkoord@nocnsf.nl. Vragen over de mogelijkheden die het Sportakkoord biedt? Neem contact op met ons op via secretariaat@bowlen.nl.

Gerelateerde artikelen:
- Nationale Sportakkoord: wat kan het voor jouw vereniging betekenen? (23 juli 2019)

Misschien ook interessant...

Inschrijving NK 2023 geopend!

Vanaf 21 mei t/m 9 juli organiseren we de Nederlandse kampioenschappen voor alle bowlers in Claus Bowling Hoofddorp. Alle informatie is inmiddels online te vinden en ook de inschrijving is geopend. 

Den Bosch en Veendam grote kampioenen tijdens Stedenontmoeting Jeugd

In Bowling IJsselmonde in Rotterdam zijn vandaag de Stedenontmoeting Jeugd titels ten prooi gevallen aan de BV Den Bosch (pupillen en aspiranten) en aan de BV Veendam (Junioren).

Nieuw online voorzitters overleg op maandag 21 september

A.s. maandag 21 september nodigen wij de voorzitters van alle aangesloten verenigingen van harte uit voor een nieuw online overleg. Het seizoen is dan drie weken onderweg en het is goed om met elkaar de stand van zaken door te nemen.

Vacature bestuurslid

Wegens het aanstaande vertrek van onze penningmeester zijn wij op zoek naar een bestuurslid.