Help ons mee de bowlingsport te promoten tijdens de EKJ

zaterdag 28 augustus 2021

Over twee weken, op zaterdag 11 september om precies te zijn, worden de Europese jeugdkampioenschappen in Tilburg geopend! Voorafgaand aan het toernooi organiseren we ter promotie van de bowlingsport nog een side-event in Tilburg. En daarbij kunnen we jou hulp goed gebruiken!

Over twee weken, op zaterdag 11 september om precies te zijn, worden de Europese jeugdkampioenschappen in Tilburg geopend! Voorafgaand aan het toernooi organiseren we ter promotie van de bowlingsport nog een side-event in Tilburg. En daarbij kunnen we jou hulp goed gebruiken!

Kampioenschappen in eigen land
De Europese jeugdkampioenschappen in eigen land moesten een groot feest worden voor alle bowlers in Nederland. Een feest wordt het nog steeds, maar niet meer zo groot als we gepland hadden. Dit heeft alles te maken met Covid-19. Zo kon de finaledag in de Koepelhal niet doorgaan, waar wij 700 toeschouwers wilde verwelkomen en diverse activiteiten gepland hadden, zoals een reünie voor Team NL Bowling.

Deze week werd bekend dat ook het uitnodigen van toeschouwers in Dolfijn Bowling niet mogelijk blijkt i.v.m. de Covid-19 richtlijnen. Er is een aantal plekken beschikbaar, maar die zijn voorbehouden aan de familie van de spelers. Alle verenigingen ontvangen hierover komende week een e-mail met tekst en uitleg incl. alternatieven om toch met de (jeugd)leden te genieten van de EYC 2021.

Wat wel door kan gaan, maar waarbij we nog op zoek zijn naar vrijwilligers, is het side-event 'Bowlen op het plein'. Natuurlijk willen we de EKJ in eigen land ook gebruiken om de bowlingsport te promoten. In de media, maar dus ook in Tilburg met de mobiele bowlingbaan van BV Zevenaar. Hier hopen we een week lang veel mensen te kunnen uitdagen een strike te komen gooien, terwijl wij ze meer vertellen over de sport en al het aanbod in de regio.

Help ons mee de sport te promoten
'Bowlen op het plein' wordt georganiseerd van donderdag 2 t/m woensdag 8 september en maakt onderdeel uit van Tilburg Vakantiestad. Helaas hebben we te maken gehad met wat tegenslagen, waardoor we nu zo kort voor aanvang geconfronteerd worden met een tekort aan vrijwilligers om de activiteit mogelijk te maken.

Ben jij bereid om ons één of meerdere dagen te helpen? Meld je dan aan via info@nbfbowlen.nl. Onkosten die je moet maken worden vergoed en daarnaast ontvang je per dag een vergoeding van 20 euro.

We kijken uit naar jouw reactie!Misschien ook interessant...

Europese jeugdkampioenschappen in volle gang

In Wenen zijn maandag de Europese jeugdkampioenschappen van start gegaan met het Doubles Event. Na twee dagen strijdt Team NL Bowling nog niet mee om de prijzen, waarbij Zweden met 2x goud en 2x zilver de maximale score behaalt.

Nationale Trio Leagues 2021-2022 beslist

Met uitzondering van de Eredivisie werden zondag 12 juni alle Nationale Trio Leagues afgesloten met de laatste speeldag, alle kampioenen zijn nu definitief bekend! En wat zijn we blij dat er weer kampioenschappen gevierd kunnen worden na de gebroken seizoenen door corona.

Nederlanders scores goed tijdens YET-stop Nederland

Zondag 29 januari vonden in Bison Bowling Haarlem de finales plaats van het Junior Dutch Open, het internationale jeugdtoernooi in Nederland dat onderdeel uitmaakt van de Youth Euro Trophy (YET). Twee landgenoten gingen er in hun klasse met de winst vandoor.

Nico Thienpondt is verkozen tot Speler van het Jaar

En de winnaar is....Nico Thienpondt! Dankzij zijn uitstekende prestaties op de EK 50+ is Nico verkozen als Speler van het Jaar.