Greiner en Blankenzee namens Nederland naar World Games 2022

woensdag 6 april 2022

De Team NL Bowling dames hebben zich als één van de vijf Europese landen gekwalificeerd voor de World Games 2022, het voorportaal naar Olympisch. Nederland wordt tijdens dit evenement vertegenwoordigd door Samantha Greiner en Denise Blankenzee.

World Games 2022
Van 8 t/m 11 juli gaat het team in Birmingham (VS) de strijd aan met de absolute wereldtop. Daarbij is het team onderdeel van The World Games NL, de Nederlandse equipe die tijdens de World Games in diverse sportdisciplines in actie komt.

Greiner en Blankenzee komen tijdens de World Games in actie in het Singles Event en het Doubles Event. Hierin nemen ze het op tegen de volgende 15 landen: Colombia, Mexico, Puerto Rico, Aruba, Zweden, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Zuid-Korea, Maleisië, Singapore, Taiwan, Amerika, Australië en Zuid Afrika.

NBF-bureaumanager Jan Jaap van der Sar: "Door corona is er voor kwalificatie gekeken naar de EK 2018 (dames) en de EK 2019 (heren). Het is gek dat we ons daar toen niet bewust van waren en het is jammer dat de heren niet gekwalificeerd zijn, maar we moeten nu als Nederland vooral heel trots zijn op het feit dat we ons na 2017 (Wroclaw, met Johnny Spil en Jeffrey van de Wakker) opnieuw gekwalificeerd hebben voor dit geweldige toernooi. Vervolgens hebben wij voor de selectie gekeken naar onze huidige damesselectie, die in voorbereiding is op de EK in augustus. Daarbij is de keuze uiteindelijk gevallen op Greiner en Blankenzee. Zij worden tijdens de World Games begeleid door onze damesbondscoach Mariska van den Bos. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit drietal de komende maanden alles in het werk stelt om ons land in juli zo goed mogelijk te vertegenwoordigen!"

Selectie
Aan deze samenstelling kleven 2 bijzonderheden: Allereerst zijn Greiner en Blankenzee allebei opgegroeid in Julianadorp, waar zij de fijne kneepjes van de bowlingsport geleerd hebben die hen tot dit moment heeft gebracht. Ander mooi detail: De moeder van Greiner, Ross, heeft als enige Nederlandse een World Games medaille in de bowlingsport thuis hangen. In 2001 won zij de zilveren singles medaille in Akita, Japan. Greiner: "Het is altijd een doel voor mij geweest om in de voetsporen van mijn moeder te treden! Hopelijk kan ik ook in de buurt komen van haar geweldige prestatie in 2001."

Het team is in aanloop naar de World Games 2022 natuurlijk te volgen via de social media kanalen van @teamnlbowling. Daarnaast verzamelen we op deze webpagina al het nieuws en de belangrijkste links om de World Games te kunnen volgen in juli.

Sponsoren gezocht! 
Bij deelname aan de World Games komen natuurlijk diverse kosten kijken, met name de vlucht naar Birmingham en het transport van voldoende bowlingballen zijn een grote kostenpost. Het team is dan ook op zoek naar sponsoren die dit avontuur willen meebeleven en een bijdrage kunnen leveren.

Heb jij (jouw bedrijf) interesse in het ondersteunen van onze selectie in voorbereiding op en tijdens de World Games, stuur ons dan een mail om de mogelijkheden te bespreken.


Misschien ook interessant...