Goud en 2x zilver voor Nederland tijdens Special Olympics in Berlijn

dinsdag 27 juni 2023

Van zaterdag 17 juni t/m zondag 25 juni vonden in Berlijn de Special Olympics 2023 plaats. In het bowlen werd de Nederlandse delegatie vertegenwoordigd door vier bowlers van Stichting BAS uit Breda. Zij maandag kwamen thuis met goud & zilver! 

Goud voor Amy Bouwmeester
In het Singles Event heeft Amy Bouwmeester de gouden medaille gewonnen in haar divisie. Bouwmeester kennen wij al jaren als een zeer fanatiek lid en het moest dus vast even slikken geweest zijn dat ze voor haar deelname aan de Special Olympics dit jaar deelname aan de NK G-bowlen moest laten schieten. Maar het bleek een goede keuze. 

In de finale over 3 games bowlde Bouwmeester 404 (gem. 134,67) en daarmee bleef zij o.a. Natascha Bianchi (MAL) en Shanae Dean (NZL) voor. 
 

Zilver voor Thijs van Nijnatten
Meervoudig Nederlands kampioen G-bowlen Thijs van Nijnatten kende ook een succesvol Singles Event in Berlijn. Met 515 (gem. 171,67) over 3 games werd hij knap tweede in zijn divisie. Het goud ging naar Ian Cushon uit Canada met 528. Brons was er voor Stian Lindtveit uit Noorwegen met 482.

Ook zilver in Doubles
Het succesvolle duo uit Breda wist samen ook nog eens zilver te winnen in het Doubles Event. Met 990 (gem. 165) kwamen ze kort voor goud, dat ging naar Canada met 1033. Brons was er voor Nieuw Zeeland met 972.

De strijd in Doubles zorgde volgens sportzender ESPN, die dagelijks verslag deed vanuit Berlijn, voor een heuse rel. Bekijk het item hier.

Namens de NBF feliciteren we Amy, Thijs, maar natuurlijk ook Ria van der Horst (zij werd 8e) en Tim Szelech (hij werd 6e) met deze mooie prestaties. We hopen dat deelname een ervaring is geweest om nooit te vergeten. 

En mocht dat toch gebeuren, dan zijn er altijd nog de foto's.


V.l.n.r.: Bouwmeester, Van Nijnatten, Szelech en Van der Horst (© Rachelle Fotografie)

 

Misschien ook interessant...