Goede start bij 1e speeldag dovencompetitie in Eindhoven

dinsdag 22 oktober 2019

Zaterdag 5 oktober is een nieuw seizoen van de competitie voor bowlers met een auditieve beperking van start gegaan in Eindhoven. Dit seizoen is de competitie uitgebreid met een team uit Arnhem!

Dit is een bijdrage van KNSDB afdeling bowling:

Annemieke Bouwmeester, voorzitter KNDSB afdeling Bowling, hield het openingstoespraak voor deelnemers die op 20 verschillende banen waren bezet. Een aantal clubs hebben nieuwe clubshirts. Het ziet er mooi uit.
De 3 teams hebben zowel bij hoofdklasse als bij 1e klasse voor volle pond gegooid, dus 12 punten in 6 games.

Klik hier voor de stand in de Hoofdklasse.
Klik hier voor de stand in de 1e klasse.
Na het wedstrijd reikte de voorzitter de prijzen voor de beste bowler en de beste bowlster van het seizoen 2018-2019 uit. Maar eerst 2 oorkondes voor Annette Kieboom. Want zij heeft tijdens NK op 18 mei 2019 in Den Bosch 2 haar eigen NR's voor 9 games 1744 (was 1740) en 12 games 2280 (was 2258) verbroken.
Bij dames hebben totaal 37 keer boven 185 gegooid. Hierdoor kregen ze 2 bonuspunten. Annette had de meeste boven 185 gegooid, nl. 15 keer, wel 40%. Totaal had zij 260 punten verzameld. Zij heeft 3 jaren achtereen gewonnen. Dus zij mag de wisselbeker houden.
Bij heren hebben totaal 115 keer boven 200 gegooid. Joost Duivenvoorden had 29 keer, wel 25%.. Totaal had hij 277 punten bij elkaar gesprokkeld. Ze waren duidelijk en terecht winnaars.
Beste bowlster van het seizoen 2018-2019: Annette Kieboom
Beste bowler van het seizoen 2018-2019: Joost Duivenvoorden

Klik hier voor de nieuwe stand in de klassementen Bowlers van het Jaar.

Misschien ook interessant...

NBF pakt draad weer op met talentontwikkeling

Na twee jaar van lockdowns, wil de NBF in april de draad weer op pakken wat betreft talentontwikkeling. De organisatie daarvan wordt anders ingezet dan voor de coronacrisis. Heb jij het talent en de ambitie om hierin mee te gaan? Meld je dan aan!

Uitslagen 1e weekend Nationale Trio League

Op 28 en 29 september zijn de eerste wedstrijden gespeeld in de Nationale Trio Leagues van dit seizoen. In het hele land namen (jeugd)teams het voor de eerste keer tegen elkaar op in de diverse leagues!

Win een gloednieuwe bowlingbal!

We kondigden het in juni al aan: We verloten in het nieuwe seizoen 10 bowlingballen onder onze leden! Door de bon uit Bowlen.nl bij je vereniging in te leveren maak je kans om die gloednieuwe bal, beschikbaar gesteld door Bowltech, te winnen!

Planning Nationale Trio Leagues, NBF kampioenschappen en evenementen

We kijken vooruit naar het moment dat er weer meer mag op de bowlingbaan en we onze activiteiten weer kunnen opstarten. Graag delen we met jullie onze piketpaaltjes wanneer we moeten beslissen over de doorgang van diverse activiteiten.