Geweldig resultaat voor Nederlanders tijdens ESBC kampioenschappen

zaterdag 2 juli 2022

Tijdens de ESBC kampioenschappen in Berlijn zijn door meerdere Nederlanders medailles gewonnen, met Ron van den Bogaard als meest succesvolle speler: Hij won goud, zilver en brons.

Tijdens de ESBC kampioenschappen werd er gestreden om diverse titels in verschillende leeftijdsklassen. De A-klasse is voor spelers van 50 t/m 57 jaar, de B-klasse voor spelers van 58 t/m 64 jaar en de C-klasse voor spelers van 65 jaar of ouder. Heren en dames spelen apart van elkaar en daarbij staan de volgende events op het programma: Singles, Doubles, Trios, Masters & All Events.

Mooie oogst Nederlandse deelnemers
Vrijdag 1 juli zaten de eerste events erop en waren dus ook de eerste winnaars bekend. De Nederlandse oogst:
Heren B-klasse, Singles: Ron van den Bogaard, zilver
Heren B-klasse, All-Events: Ron van den Bogaard, brons
Heren A-klasse, Doubles: John Bosch & Paul Cosgrove, brons
Dames B-klasse, Doubles: Wilma Di Giorno & Inge Hazeleger, brons
Heren, Trios: John Bosch, Paul Cosgrove & Alan Keddie, brons

Zaterdag werden de kampioenschappen afgesloten met het Masters Event. Hierin versloeg Van den Bogaard als zijn tegenstanders om in de B-klasse het goud op te eisen. Maar hij had niet als enige succes. Simone van Aalburg (A) en Inge Hazeleger (B) wonnen beide zilver, net als Jan Passies bij de heren in de C-klasse.

In totaal dus 9 medailles. "Geweldige en unieke prestaties. Dit is nog nooit vertoond", aldus Lia Fievet namens ESBC Nederland.

Ga naar esbc2022.eu voor een overzicht van alle resultaten.

Wij feliciteren alle medaillewinnaars met deze mooie prestaties en wensen iedereen een goede terugreis toe!Ron van den Bogaard met 3 medailles, waaronder Masters Goud!

Misschien ook interessant...

Perfect game in overvol NK-weekend

Afgelopen weekend zijn de NK 50+ Dubbel in Leiderdorp en de NK voor jeugd, senioren & elite in Eindhoven van start gegaan. Tijdens één van de voorrondeseries gooide Mitchel Klok een perfect game.

Zoomer en Cosgrove winnen finale 50+ Master Tour

Zondag 21 augustus zijn de finales van de 50+ Master Tour 2021-2022 gespeeld in Franky's Nieuwegein. Anja Zoomer en Paul Cosgrove sloten de tour af als eindwinnaars.

Schrijf je nu in voor de NK 50+ Dubbel

Van 22 t/m 29 mei worden de Nederlandse kampioenschappen 50+ Dubbel georganiseerd in Franky's Leiderdorp. Deze kampioenschappen worden zowel op scratch als handicap basis gespeeld.

Hoge scores tijdens 10e STORM Jeneverstad on Tour

Als één van de eerste toernooien in het nieuwe jaar stond het 10e STORM Jeneverstad On Tour 50+ toernooi op het programma. Zondag 15 januari zijn de finales gespeeld in Tilburg, bij Dolfijn - The Plays To Be -.