Geen Nederlanders in de prijzen bij YET stop Frankrijk

maandag 25 november 2019

Tijdens de Franse stop van de Youth Euro Trophy (YET), de Europese tour voor jeugd en jong senioren, zijn er geen Nederlanders in de prijzen gevallen. En dat is best nieuws, gezien het feit dat de Nederlandse jeugd vaak op het podium te vinden aan het eind van een YET-stop.

Tijdens de Franse stop van de Youth Euro Trophy (YET), de Europese tour voor jeugd en jong senioren, zijn er geen Nederlanders in de prijzen gevallen. En dat is best nieuws, gezien het feit dat de Nederlandse jeugd vaak op het podium te vinden aan het eind van een YET-stop.

Finaleplaatsen
Was het dan allemaal kommer en kwel? Dat zeker niet! Diverse landgenoten kenden een goede voorronde en wisten zich zodoende te plaatsen voor de eerste finaleronde. In een sterk bezette 'Junior' klasse, waarin veel jeugdinternationals in actie kwamen, plaatsten Vincent Vluggen (7e), Mike Bergmann (13e) en Beaudine Kriele (18e). Vluggen werd uiteindelijk 8e, 65 pins achter de top 3. Met 1 pin minder werd Kriele 9e en en Bergmann steeg een plek naar de 12e plek.

In de 'Cadet' klasse kende Beejée Westerdijk een uitstekende voorronde. Mede dankzij een 287 game eindigde ze als tweede. In dezelfde klasse wist ook Jasper Sterke zich voor de volgende ronde te plaatsen. Hierin wist Westerdijk niet opnieuw te pieken, ze eindigde uiteindelijk als 12e. Sterke werd 16e.

Bij de jongste jeugd, in de 'Minime' klasse, gingen slechts zes spelers door naar de volgende ronde en dat was pech voor Romano Beekman. Hij werd 8e en wist zich daardoor net niet te plaatsen voor de volgende ronde. Hetzelfde goldt voor Veerle Tribulet, die 12e werd.

Klik hier voor een overzicht van alle uitslagen van het Jeff de Bruges internationale jeugdtoernooi: http://bowling.lexerbowling.com/factory/jeffdebruges2019/

Volgende stop is Nederland
De volgende stop in de Youth Euro Trophy is in het nieuwe jaar en wel in eigen land. In februari komt talentvol Europa richting Nieuwegein voor deelname aan het 20e Columbia 300 Open Internationaal YET Toernooi. Klik hier voor meer informatie.

Misschien ook interessant...

Verloting 10 Bowltech Probowl bowlingballen dinsdag 10 november!

Deze zomer kondigden we een verloting aan van 10 bowlingballen. Inmiddels is de deadline voor het inzenden van de bonnen verstreken. Dinsdag 10 november maken we de winnaars bekend.

Blankenzee en Van Weeren gaan de strijd aan tijdens de ECC 2019

In Ankara, de hoofdstad van Turkije, beginnen woensdag 23 oktober de European Championships of Champions. Namens Team NL Bowling komen Denise Blankenzee en Jord van Weeren in actie. Zij zijn maandag 21 oktober in Ankara aangekomen.

Verkeerde foto bij overlijdensbericht Djin Tjan Thee in Bowlen.nl

Deze week valt bij onze aangesloten leden een nieuwe editie van Bowlen.nl op de mat. Hierin is het overlijdensbericht van Djin Tjan Thee opgenomen. Echter is daarbij de verkeerde foto geplaatst.

Nieuw online voorzittersoverleg op dinsdag 27 oktober

Zoals eerder aangekondigd organiseren we a.s. dinsdag 27 oktober een nieuw online voorzittersoverleg via MS Teams. Vanzelfsprekend komt de actualiteit rondom het coronavirus aan bod, maar dit keer willen we ook de uitkomsten van de laatste verenigingsmonitor en het ledenonderzoek van eind vorig seizoen met de voorzitters delen.