Geen EK Jeugd in 2020, Tilburg in 2021 in de herkansing

dinsdag 16 juni 2020

Vandaag is in overleg met ETBF en de gemeente Tilburg het besluit genomen dat Europese jeugdkampioenschappen 2020 niet in oktober te organiseren. Daarmee komen de kampioenschappen voor dit kalenderjaar te vervallen.

Vandaag heeft de NBF als organisatieteam in overleg met ETBF en de gemeente Tilburg het besluit genomen dat Europese jeugdkampioenschappen 2020 niet in oktober te organiseren. Daarmee komen de kampioenschappen voor dit kalenderjaar te vervallen.

Vervelende beslissing
De wetenschap dat spelers en coaches altijd enorm uitkijken naar de EKJ, maakt deze beslissing erg vervelend. Echter vinden we dat er gezien het coronavirus geen andere keuze gemaakt kan worden. De situatie in Europa verbetert op dit moment en dat willen we graag zou houden. We vinden het daarom onverantwoord om in oktober spelers, staff en fans vanuit meer dan 20 landen naar Tilburg te laten komen om te strijden om de medailles. Daarnaast is het toernooi een vergunningsplichtig evenement en is het zeer onzeker of er in oktober uberhaupt een internationaal toernooi gespeeld mag worden in Tilburg. Speler zonder publiek is daarnaast voor ons geen optie.

EYC 2021 in Tilburg
Omdat wij als organisatie, en al onze partners met ons, ook enorm uitkeken naar een EKJ in eigen land, zijn we in gesprek gegaan met de ETBF en onze Franse collega's, die in voorbereiding waren op de EYC 2021. We zijn met elkaar overeen gekomen dat Nederland de EKJ in 2021 in Tilburg mag organiseren, de EKJ in 2022 vindt plaats in Wittelsheim, Frankrijk.

We realiseren ons dat dit een enorme domper is voor iedereen die uitkeek naar deze kampioenschappen, onze eigen spelers van Team NL Bowling U18 in het bijzonder. We hopen dat er gezien de buitengewone omstandigheid begrip is voor de keuzes die zijn gemaakt.

We bedanken onze partners Valcke Bowling, Gemeente Tilburg, Dolfijn - The Plays to Be -, Van der Valk Tilburg en De Koepelhal voor het vertrouwen om bij ons te blijven t/m 2021. De kampioenschappen starten op 26 maart en worden afgesloten met een spectaculaire finaledag in De Koepelhal, op zaterdag 3 april 2021.

Kijk voor meer informatie over de EKJ op www.eycbowling.eu of check @eycbowling op facebook en instagram.

Team NL Bowling U18
De voorbereiding op de EYC 2021 gaat als dat kan in augustus of september van start. De huidige selectie van 8 spelers wordt weer uitgebreid met andere spelers en met die voorselectie gaan we ons voorbereiden dit nieuwe toernooi. De spelers die hiervoor in aanmerking komen kunnen in juli een uitnodiging tegemoet zien.

De begeleidingstaf met bondscoaches Marieke de Jong, Peter van Zijp en Jord van Weeren blijft intact t/m de EYC 2021.

Misschien ook interessant...

Opleidingsaanbod 2022-2023 online

In seizoen 2022-2023 organiseren we weer diverse opleidingen voor onze leden. Zo kun je komend seizoen een opleiding volgen tot trainer of wedstrijdleider. 

Vanaf 10 t/m 17 oktober: NK 50+ Handicap

Zondag 10 oktober starten de Nederlandse kampioenschappen 50+ handicap in Dolfijn - The Plays to Be - in Tilburg. Zondag 17 oktober worden de finales gespeeld in de zes verschillende klassen.

Paling en Fens nieuwe Elite kampioenen

De Nederlandse kampioenschappen 2022 zijn zondag 3 juli afgesloten met de Elite klassen. Lindsey Paling en Youri Fens wonnen de NK Singles, het goud bij de Doubles ging naar de duo's Paling/Samantha Greiner en Mike Bergmann/Brent de Ruiter.

Bowlen 1e kerstdag op televisie bij Zappsport

Zaterdag 25 december, 1e kerstdag inderdaad, staat bowlen centraal in de Battle van het programma Zappsport. De meisjes en de jongens nemen het op de banen van Lucky's Bowling Warmond tegen elkaar op in strijd om de beker en de eeuwige roem.