G-league voor het eerst in Haarlem

vrijdag 24 januari 2020

De league voor leden met een verstandelijke beperking in Noord-Holland en Flevoland bezocht in het derde seizoen voor het eerst Haarlem voor een extra speeldag.

De league voor leden met een verstandelijke beperking in Noord-Holland en Flevoland bezocht in het derde seizoen voor het eerst Haarlem voor een extra speeldag. Mede-organisator Jos Homan doet verslag:

Zaterdag 18 januari was Bison Bowling in Haarlem voor het eerst gastheer van de G-Bowlen League Teams Noord Holland - Flevoland. Mede dankzij de niet aflatende inspanning van Marc de Vries is dit gerealiseerd en we mogen wel zeggen met succes. De voorzitter van de BV-Haarlem, Peter Schweitzer heette ons van harte welkom en al gauw vielen de eerste pins. Zoals bekend spelen we de league in 2 categoriën, Scratch en met bonus (voor de echte bowlers: met Hcp) en het valt op dat het niveau zo in het 3e seizoen steeds hoger wordt. Dat kun je zien aan hoeveel mensen nog maar gebruik hoeven te maken van de maximale 75 pins bonus per game op een berekening van 70% van 175. We zijn als organisatie dan ook zeer trots op onze spelers en speelsters, zeker ook vanwege het feit dat iedereen, zowel spelers als begeleiders, enorm veel plezier hebben op een leaguedag. Er volgen er nu nog 2, op 22 februari in Heerhugowaard en op 21 maart de absolute apotheose in Almere.

Klik hier voor een overzicht van alle scores en standen na drie speeldagen.

Klik hier voor meer foto's.

Foto: Actie in Haarlem (© Ron Moeilijker, klik voor vergroting)

Misschien ook interessant...

Inschrijving NK 2023 geopend!

Vanaf 21 mei t/m 9 juli organiseren we de Nederlandse kampioenschappen voor alle bowlers in Claus Bowling Hoofddorp. Alle informatie is inmiddels online te vinden en ook de inschrijving is geopend. 

Nederlandse kampioenschappen 2020 succesvol gespeeld!

Natuurlijk, het was lange tijd spannend of het door kon gaan: de NK 2020! Maar het ging door, het ging goed en het leverde ons vele waardige nieuwe kampioenen op.

Beaudine Kriele wint YET Denemarken

Tijdens de Koge Youth Masters 2022 in Denemarken kwamen diverse jeugdige landgenoten in actie. Beaudine Kriele (19) presteerde het beste met winst in haar mixed klasse. 

Deelnemende teams Stedenontmoeting Jeugd bekend

Zaterdag 22 april organiseren we de Stedenontmoeting Jeugd 2023 in Den Bosch. Teams van 12 verenigingen hebben zich aangemeld en er is nog plek voor twee teams om op het laatste moment in te schrijven.