Finale Dutch Youth Tour 2024

maandag 20 mei 2024

Na 4 stops van de Dutch Youth Tour was daar dan de grote finale bij bowling Menken Leiden. Alle 3 de klassen zijn vertegenwoordigd met de meest constante spelers van dit seizoen. Er werden 5 games gespeeld met 3 spelers op een baan. In alle drie de klassen bleef het spannend tot de laatste game en in sommige gevallen zelfs tot de laatste frame.

In de klasse onder 13 waren Lucas Dollevoet en Xavi van Diest goed op dreef voor de stepladder finale. De plaatsen drie en vier waren meerdere keren stuivertje wisselen met uiteindelijk Milan van de Werf en Milan Schaerlaeckens als winnaars in de top 4. In de stepladder moest Milan tegen Milan en trok Milan van de Werf met een game van 186 aan het langste eind. Hierna kon nummer twee Xavi van Diest de strijd aangaan met de sterke van de Werf. Na een zenuwachtig begin van beide spelers was het wederom Milan van de Werf ( 183 ) die een betere eindspurt had dan Xavi ( 167 )waardoor hij zich kon opmaken voor de titelstrijd tegen Lucas Dollevoet. De eerste game ging redelijk gelijk op tussen Milan en Lucas maar in de tweede game kreeg Lucas wat meer zijn lijn te pakken en was na twee games de uiteindelijke winnaar met een verschil van 40 pins.

Bij de onder 16 waren er meerdere on fire en daardoor waren de wisselingen per game zichtbaar. De uiteindelijke vier stepladder finalisten hielden hun hoofd koel met geweldige scores. Neem Luuk Weggemans met een geweldige 276, Milan Kunst 266, Thomas Kras 245 en Jordi Schaerlaeckens met 235. In de stepladder liet Thomas er geen gras over groeien en knalde er meteen een 245 uit. Hier had Jordi helaas geen antwoord op. Tegen Luuk Weggemans liep de motor een beetje stroever en bleef het tot frame zeven redelijk spannend maar hierna nam Luuk afstand en ging hij er met de winst vandoor. De grote finale onder 16 ging tussen Milan Kunst en Luuk Weggemans en beide hadden er zin in. Milan starte met 226 tegen 164 van Luuk maar in de laatste game ging het lang gelijk op en werd het een mooie strijd met als uiteindelijke winnaar Milan Kunst.

De onder 19 is de klasse met de jong-volwassenen en daar was het spannend tot game vier, hierna knalde drie van de vier spelers alles boven de twee honderd plus en had de top vier hun slag geslagen. Sem van Westerveld, Calvin Panneman, Floris Dollevoet en Iris Daemen gingen met elkaar naar de stepladder om te strijden voor de winst. Floris starte het toernooi moeizaam maar herpakte zich uitstekend ( 234 ). Iris had zich als enige dame geplaatst voor de stepladder maar moest het hoofd buigen voor Floris 234 tegen 178. Calvin Panneman was de volgende opponent van Floris en beiden gingen gelijk op tot frame 8 hier ging het mis voor strijdende Calvin en bleef Floris het meest koel met games van 224 tegen 190. In de finale tegen de sterk in de voorronde spelende Sem van Westerveld ( 215 gemiddeld ) was Floris meteen in bloedvorm met een geweldige game van 280 tegen 164. De tweede game zette Floris door met 237 tegen 165 en moest Sem in de eindstrijd zijn meerdere erkennen in Floris.

Allemaal bedankt voor jullie deelname afgelopen seizoen in de eerste Dutch Youth Tour. Wij hebben met alle liefde voor de sport deze tour opgezet en gaan volgend jaar uitbreiden naar 6 stops en 1 finaledag. Wij hopen jullie volgend jaar in grote getale te mogen ontvangen om er wederom een succes van te maken. Ouders, opa’s, oma’s, vrienden en kennissen bedankt voor het brengen en aanmoedigen van de jongeren door het hele land. Wij wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie toe, rust lekker uit dan gaan we in het nieuwe seizoen weer knallen! Groetjes Frank, Richard, Frank jr Organisatie Dutch Youth Tour

Finale Dutch Youth Tour 2024

Misschien ook interessant...