EYC 2020 van 9 tot en met 17 oktober in Tilburg

donderdag 26 maart 2020

De Europese Jeugdkampioenschappen 2020 zijn verplaatst naar oktober: van 9 tot en met 17 oktober staat Tilburg in het teken van de titelstrijd die oorspronkelijk vanaf 4 april zou worden gehouden.

De Europese Jeugdkampioenschappen 2020 zijn verplaatst naar oktober: van 9 tot en met 17 oktober staat Tilburg in het teken van de titelstrijd die oorspronkelijk vanaf 4 april zou worden gehouden. De opening vindt plaats in Van der Valk in Tilburg, waarna op 10 oktober de eerste wedstrijden in Dolfijn Bowling worden georganiseerd. Daar zijn alle wedstrijden, met uitzondering van de Team en Masters finales. Die worden zaterdag 17 oktober gespeeld in de Koepelhal te Tilburg.

De organisatie heeft de nieuwe data vandaag bekend gemaakt en is dankbaar voor de goede samenwerking met Gemeente Tilburg, Dolfijn Bowling, hotels Van der Valk Tilburg en Bastion Tilburg en De Koepelhal. “Met dank aan deze partners kunnen wij in oktober dezelfde kwaliteit van het evenement garanderen”, aldus Ton Zandboer, voorzitter van het organisatiecomité.

Diverse events
Tijdens de Europese jeugdkampioenschappen voor spelers t/m 18 jaar komen de teams in verschillende events in actie. De kampioenschappen beginnen met het Doubles Event. Daarna volgen de Team Events en Single Events. De beste 24 meisjes en beste 24 jongens na deze drie events spelen het afsluitende Masters Event. Teams kunnen deelnemers met teams van maximaal 4 jongens en 4 meisjes. Nederland kende in 2019 een zeer succesvol EKJ, waarin het met 2x goud, 1x zilver en 3x brons de medaillespiegel won.

Voor het oorspronkelijke toernooi in april hadden zich 155 deelnemers uit 28 landen gemeld. Als gevolg van het coronavirus moesten we noodgedwongen op zoek naar andere data.

Gevolgen wedstrijdkalender
Het verplaatsen van de Europese jeugdkampioenschappen heeft gevolgen voor de NK 50+ Handicap, die gelijk valt met het eerste weekend van de EKJ en die ook in Tilburg gehouden zouden worden. Op dit moment zijn we samen met ESBC op zoek naar de beste oplossing voor de NK 50+. Zodra hierover meer bekend is worden alle betrokkenen daarover geïnformeerd.

Voor meer informatie over de EKJ, ga naar www.eycbowling.eu

Misschien ook interessant...

Update coronavirus: Maatregelen verlengd, bowlen toegestaan tot 17.00 uur

Dinsdag 14 december werd bekend dat de maatregelen die van kracht zijn tot en met 18 december, verlengd worden tot en met vrijdag 14 januari. Dit met als doel om het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen.

Michell Stinissen & Lindsey Paling winnen QubicaAMF World Cup Qualifier 2019

Michell Stinissen en Lindsey Paling mogen Nederland in november vertegenwoordigen op de World Cup in Palembang, Indonesië. Ze wisten het kwalificatie event in Bowl & Fun Emmen te winnen door in de finale af te rekenen met respectievelijk Jeffrey van de Wakker en Bianca Brommer.

Uitslagen Nederlandse kampioenschappen 50+ Scratch

Zondag 27 februari werden in Franky's Nieuwegein de finales gespeeld van de NK 50+ Scratch. Dames & heren streden apart van elkaar in drie leeftijdsklassen om de eerste nationale titels van 2022. 

Aftellen tot de EKJ bowlen in Tilburg

Nog een paar dagen en dan komen de eerste van 22 landenteams aan in Tilburg voor de Europese jeugdkampioenschappen 2021 (EYC 2021). De EYC 2021 gaan op 12 september van start. Helaas is hierbij geen publiek aanwezig.