EYC 2020 van 9 tot en met 17 oktober in Tilburg

donderdag 26 maart 2020

De Europese Jeugdkampioenschappen 2020 zijn verplaatst naar oktober: van 9 tot en met 17 oktober staat Tilburg in het teken van de titelstrijd die oorspronkelijk vanaf 4 april zou worden gehouden.

De Europese Jeugdkampioenschappen 2020 zijn verplaatst naar oktober: van 9 tot en met 17 oktober staat Tilburg in het teken van de titelstrijd die oorspronkelijk vanaf 4 april zou worden gehouden. De opening vindt plaats in Van der Valk in Tilburg, waarna op 10 oktober de eerste wedstrijden in Dolfijn Bowling worden georganiseerd. Daar zijn alle wedstrijden, met uitzondering van de Team en Masters finales. Die worden zaterdag 17 oktober gespeeld in de Koepelhal te Tilburg.

De organisatie heeft de nieuwe data vandaag bekend gemaakt en is dankbaar voor de goede samenwerking met Gemeente Tilburg, Dolfijn Bowling, hotels Van der Valk Tilburg en Bastion Tilburg en De Koepelhal. “Met dank aan deze partners kunnen wij in oktober dezelfde kwaliteit van het evenement garanderen”, aldus Ton Zandboer, voorzitter van het organisatiecomité.

Diverse events
Tijdens de Europese jeugdkampioenschappen voor spelers t/m 18 jaar komen de teams in verschillende events in actie. De kampioenschappen beginnen met het Doubles Event. Daarna volgen de Team Events en Single Events. De beste 24 meisjes en beste 24 jongens na deze drie events spelen het afsluitende Masters Event. Teams kunnen deelnemers met teams van maximaal 4 jongens en 4 meisjes. Nederland kende in 2019 een zeer succesvol EKJ, waarin het met 2x goud, 1x zilver en 3x brons de medaillespiegel won.

Voor het oorspronkelijke toernooi in april hadden zich 155 deelnemers uit 28 landen gemeld. Als gevolg van het coronavirus moesten we noodgedwongen op zoek naar andere data.

Gevolgen wedstrijdkalender
Het verplaatsen van de Europese jeugdkampioenschappen heeft gevolgen voor de NK 50+ Handicap, die gelijk valt met het eerste weekend van de EKJ en die ook in Tilburg gehouden zouden worden. Op dit moment zijn we samen met ESBC op zoek naar de beste oplossing voor de NK 50+. Zodra hierover meer bekend is worden alle betrokkenen daarover geïnformeerd.

Voor meer informatie over de EKJ, ga naar www.eycbowling.eu

Misschien ook interessant...