Europese kampioenschappen heren en dames opnieuw uitgesteld

vrijdag 7 januari 2022

De beide seniorenselecties van Team NL Bowling kregen op oudejaarsdag een nieuwe teleurstelling te verwerken toen we het bericht ontvingen dat zowel de EK heren (januari, Helsinki) als de EK dames (februari, Aalborg) opnieuw uitgesteld zijn.

De beide seniorenselecties van Team NL Bowling kregen op oudejaarsdag een nieuwe teleurstelling te verwerken toen we het bericht ontvingen dat zowel de EK heren (januari, Helsinki) als de EK dames (februari, Aalborg) opnieuw uitgesteld zijn.

Nieuwe klap
De cursus ‘omgaan met teleurstellingen’ is daarmee weer verlengd. Natuurlijk hielden spelers & coaches rekening met de mogelijkheid, maar je probeert met elkaar positief te blijven en rekent op doorgang van de kampioenschappen tot anders bepaald is. Daarnaast moet je gewoon zo goed mogelijk voorbereid zijn.

Met name het herenteam was er meer dan klaar voor, alle voorbereidingen waren getroffen, 4 van de 6 spelers waren van plan om 10 januari al naar Helsinki te vertrekken voor deelname aan de lokale EBT stop. De rest van het team zou 18 januari volgen om de puntjes op de i te zetten en vanaf 20 januari te starten aan de EK. In verband met de huidige ontwikkelingen in Europa met betrekking tot Covid-19 hebben de organisatie en de European Bowling Federation (EBF) besloten de EK uit te stellen.

Inmiddels is bekend geworden dat de EK heren gespeeld worden van 2 t/m 11 juni 2022.

Langste voorbereiding
In dezelfde update kregen we ook de mededeling dat de EK dames, die in februari in Denemarken op de kalender stond, uitgesteld zijn. Met dezelfde redenen. Daarmee wordt de voorbereiding op deze EK, die van start gingen in januari 2019 (je leest het goed!), opnieuw verlengd en wordt van de dames opnieuw gevraagd om deze teleurstelling te verwerken en de batterij opnieuw op te laden.

Deze eigenschap wordt momenteel van iedereen in de wereld gevraagd en het is dan ook goed te zien dat de spelers & coaches er goed mee om gaan. We hopen dat de EBF z.s.m. bekend kan maken wanneer de EK ingepland worden, zodat we weten waar de pijlen op gericht kunnen worden.

In de tussentijd hopen we snel op perspectief voor onze sport. Er is een intensieve lobby aan de gang vanuit sportbonden, NOC*NSF en binnen de politiek om de sport z.s.m. te heropenen. We hopen daar het beste van.

De eerstvolgende kampioenschappen voor Team NL Bowling zijn de EK Jeugd in Frankrijk. Deze kampioenschappen staan in april op de kalender. Ook voor de U18 breekt een spannende en onzekere periode aan waar we met elkaar zo goed mogelijk invulling aan geven.

Misschien ook interessant...

Deze week op de mat: Bowlen.nl editie oktober

Deze week is een nieuwe Bowlen.nl verschenen. Later dan gepland, maar met een goede reden: Veel aandacht voor een uitgebreide terugblik op de Europese jeugdkampioenschappen die in september door de NBF in Tilburg zijn georganiseerd.

Michell Stinissen ontvangt Faas Wilkes Sportprijs in Rotterdam

Deze week heeft international Michell Stinissen in zijn woonplaats Rotterdam de Faas Wilkes Sportprijs ontvangen. Stinissen werd hiermee verrast door sportwethouden Faouzi Achbar, tijdens het ABN AMRO Open tennistoernooi, waar hij en enkele teamgenoten van de nationale selectie te gast waren.

Nieuw besturingsysteem voor website nbf.bowlen.nl

In verband met diverse ontwikkelingen is de NBF deze week over gegaan op een nieuw besturingssysteem. Dit heeft mogelijk tot gevolg dat bepaalde modules op onze website iets anders werken dan je van ons gewend bent. We hopen op je begrip te kunnen rekenen.

Sport & FEC Seminar

Geld biedt kansen, maar kan tegelijkertijd risico's met zich meebrengen. Hoe zorg je als sportvereniging voor een optimale financiële huishouding, maar voorkom je tegelijkertijd dat dubieuze ‘weldoeners' spelers betalen of investeringen in jouw vereniging doen om geld wit te wassen?