Europese jeugdkampioenschappen in volle gang

woensdag 5 april 2023

In Wenen zijn maandag de Europese jeugdkampioenschappen van start gegaan met het Doubles Event. Na twee dagen strijdt Team NL Bowling nog niet mee om de prijzen, waarbij Zweden met 2x goud en 2x zilver de maximale score behaalt.

Doubles Event
Het Nederlands team is op pad met vier meisjes en vier jongens: Lotte Commandeur, Puck Baijens, Jeroen Schokker en Dylan Hutchinson maken hun debuut, net als coaches Anne Breems en Bert Breems. Veerle Tribulet, Rosan Hamminga, Vince van der Loo, Floris Dollevoet en coach Jord van Weeren maken het team compleet. 

Zaterdag kwam het team aan in Wenen, waar 's middags direct getraind werd. Zondag stond de official practice op het programma en werden de kampioenschappen officieel geopend. Maandag startte de EKJ met het Doubles Event voor de jongens. Hutchinson en Van der Loo startten met 2338 en werden 27e, Dollevoet en Schokker bowlden 2184 en eindigde daarmee op de 32e plaats. Het gevoel na afloop was dat er meer in zit en het streven is dan ook om dit in het vervolg van het toernooi te tonen.

Na één dag toekijken mochten dinsdag de meisjes de baan op. De meisjes wisten redelijk te scoren, maar konden ook geen rol van betekenis spelen in de strijd om de medailles. Commandeur en Hamminga startten met 2075 en werden daarmee 19e. Baijens en Tribulet startten met 2040 en eindigde 23e.

De kampioenschappen worden vervolgd met het Team Event op woensdag en donderdag, het Singles Event op vrijdag en zaterdag en het Masters Event op zondag. Alle handige links om het toernooi te volgen vind je hier.


Misschien ook interessant...