Europese jeugdkampioenschappen in volle gang

woensdag 5 april 2023

In Wenen zijn maandag de Europese jeugdkampioenschappen van start gegaan met het Doubles Event. Na twee dagen strijdt Team NL Bowling nog niet mee om de prijzen, waarbij Zweden met 2x goud en 2x zilver de maximale score behaalt.

Doubles Event
Het Nederlands team is op pad met vier meisjes en vier jongens: Lotte Commandeur, Puck Baijens, Jeroen Schokker en Dylan Hutchinson maken hun debuut, net als coaches Anne Breems en Bert Breems. Veerle Tribulet, Rosan Hamminga, Vince van der Loo, Floris Dollevoet en coach Jord van Weeren maken het team compleet. 

Zaterdag kwam het team aan in Wenen, waar 's middags direct getraind werd. Zondag stond de official practice op het programma en werden de kampioenschappen officieel geopend. Maandag startte de EKJ met het Doubles Event voor de jongens. Hutchinson en Van der Loo startten met 2338 en werden 27e, Dollevoet en Schokker bowlden 2184 en eindigde daarmee op de 32e plaats. Het gevoel na afloop was dat er meer in zit en het streven is dan ook om dit in het vervolg van het toernooi te tonen.

Na één dag toekijken mochten dinsdag de meisjes de baan op. De meisjes wisten redelijk te scoren, maar konden ook geen rol van betekenis spelen in de strijd om de medailles. Commandeur en Hamminga startten met 2075 en werden daarmee 19e. Baijens en Tribulet startten met 2040 en eindigde 23e.

De kampioenschappen worden vervolgd met het Team Event op woensdag en donderdag, het Singles Event op vrijdag en zaterdag en het Masters Event op zondag. Alle handige links om het toernooi te volgen vind je hier.


Misschien ook interessant...

Selectie voor EK jeugd bekend

Van 3 t/m 10 september worden in Frankrijk de uitgestelde Europese jeugdkampioenschappen 2022 (EYC 2022) georganiseerd. Team NL Bowling neemt deel aan deze kampioenschappen met 4 meisjes en 4 jongens. De 8 namen zijn inmiddels bekend.

Talenten werken hard aan ontwikkeling

Na de Europese jeugdkampioenschappen in september waaide er een frisse wind door onze jeugdselecties. Inmiddels zijn we enkele maanden verder, hoogste tijd voor een update.

Road to Vienna start in Leiden

Zaterdag start de ‘Road to Vienna 2023’, het programma dat in het teken staat van deelname aan de Europese jeugdkampioenen van 2023 en van start gaat met bekende en nieuwe gezichten.

Nieuwe begeleidingsstaf voor EK jeugd bekend

In april komt Team NL Bowling U18 in actie tijdens de Europese jeugdkampioenschappen in Oostenrijk. De 4 meisjes en 4 jongens worden tijdens deze EKJ begeleid door Anne Breems, Jord van Weeren en Bert Breems.