European Senior Bowling Championships gestart in Italië

maandag 26 juni 2023

In Italië zijn zondag de European Senior Bowling Championships (ESBC) van start gegaan. Tijdens deze Europese 50+ kampioenschappen komen 29 Nederlanders in actie.

Verschillende categorieën
In drie leeftijdscategorieën strijden onze landgenoten om het goud in de Singles, Doubles, Trios en All-Events. Het goudhaantje van 2022, Ron van den Bogaard, is de kampioenschappen goed begonnen. Na 4 van de 6 series in het Singles Event staat hij bovenaan met 1353 (gem. 225,50), maar op moment van schrijven zijn er dus nog twee series te spelen.

Wil je zelf alles volgen deze week, ga dan naar de officiële ESBC 2023 website.

Bijzondere mijlpaal
Terwijl er nog geen bal gegooid was, werd het eerste feestje al gevierd in het Nederlandse kamp. De ESBC worden voor de 30e keer georganiseerd en één landgenoot was er alle 30 keer bij: De 83-jarige Jac Bosmans. Zaterdag werd hij in het zonnetje gezet door Lia Fievet (zie foto).

Meer updates vanuit Italië worden gedeeld op deze facebookpagina. We wensen alle deelnemers en natuurlijk coördinatoren Lia Fievet en Frans Wagemakers veel succes in Bologna! 


Kan een afbeelding zijn van 10 mensen en de tekst 'ISTORANTE ARG ANELLI Fo'Kan een afbeelding zijn van 10 mensen en de tekst 'ISTORANTE ARG ANELLI Fo'

Misschien ook interessant...