ESBC kampioenschappen in Berlijn van start

maandag 27 juni 2022

Maandag 27 juni zijn de ESBC kampioenschappen van start gegaan in Berlijn. Na uitstel door corona hebben zich nu weer vele 50-plussers uit heel Europa verzameld om de strijd met elkaar aan te gaan. Namens Nederland komen 46 deelnemers in actie. De kampioenschappen duren nog tot en met zaterdag 2 juli.

Strijd om diverse Europese titels
Tijdens de ESBC kampioenschappen wordt er gestreden om diverse titels in verschillende leeftijdsklassen. De A-klasse is voor spelers van 50 t/m 57 jaar, de B-klasse voor spelers van 58 t/m 64 jaar en de C-klasse voor spelers van 65 jaar of ouder. Heren en dames spelen apart van elkaar en daarbij staan de volgende events op het programma: Singles, Doubles, Trios, Masters & All Events.

Van maandag 27 juni t/m vrijdag 1 juli spelen alle deelnemers voorrondes. Alle events en leeftijdsklassen worden door elkaar gespeeld, waarna we vrijdagavond weten wie zich hebben geplaatst voor de finales. Er wordt daarbij in de Duitse hoofdstad gebowld in drie centra: Bowlplay, Hassenheide & Bowling World. In Bowlplay komen de heren B- en C-klassen in actie. In Hassenheide de heren A-klasse en het Trios Event voor heren en alle dames spelen in Bowling World.

Op de website esbc2022.eu is alle informatie te vinden, zoals alle namen van de 46 Nederlanders, het speelschema, de resultaten en handige links voor bijvoorbeeld live streaming.

Wij wensen al onze leden veel succes deze week, we gaan het zeker volgen en hopen op mooie resultaten! 


Misschien ook interessant...

NK 50+ handicap gespeeld in Tilburg

Zondag 16 oktober zijn in Tilburg de finales van de Nederlandse kampioenschappen 50+ Handicap gespeeld. Daarmee zijn de eerste Nederlandse kampioenen van seizoen 2022-2023 gekroond.

Titels verdeeld tijdens NK 50+ Scratch in Nieuwegein

Zondag 19 februari werden in Franky's Bowling Nieuwegein de finales van de Nederlandse kampioenschappen 50+ Scratch gespeeld. Het leverde de eerste Nederlandse kampioenen van het kalenderjaar op.

Deze week: 15e STORM Dutch Senior Open 2022

Na twee jaar afwezigheid is het internationale toernooi Dutch Senior Open terug! Van 3 t/m 7 augustus komen in Nieuwegein deelnemers uit heel Europa weer bij elkaar, voor de gezelligheid, maar zeker ook voor de prijzenpot van 12.000 euro.

Dit weekend: Kwalificatietoernooi voor ESC 2023 in Goes

De meeste bowlers genieten momenteel van hun zomerstop, maar dat geldt niet voor de deelnemers die in januari Nederland willen vertegenwoordigen tijdens European Senior Championships 2023 (ESC 2023) in Aalborg, Denemarken. Dit weekend wordt in Goes een kwalificatietoernooi gespeeld.