Eric Kok ontvangt speldje 'Lid van Verdienste'

dinsdag 5 april 2022

Bijna 2 jaar na zijn benoeming tot 'Lid van Verdienste' van de NBF, was er zondag 3 april de gelegenheid om Eric Kok het bij de titel horende speldje te overhandigen. En achteraf was het 't wachten misschien nog wel waard ook.

Even geduld
Tijdens de digitale NBF Bondsvergadering van 2020 werd Eric Kok benoemd tot 'Lid van Verdienste' van de NBF. Vervolgens duurde het een lange tijd voordat we hem ook daadwerkelijk het bijbehorende speldje en de bos bloemen konden overhandigen, met name veroorzaakt door de diverse lockdowns.

Zondag 3 april was het dan toch zover en kon NBF-bestuurslid Bep Klaassen hem persoonlijke toespreken en het speldje overhandigen. Achteraf was dat het wachten misschien nog wel waard, want dit alles gebeurde in zijn eigen Bison Bowling Haarlem, net nadat hij met 'zijn' BV Haarlem de Stedenontmoeting Senioren had gewonnen, in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen.

Enorme impact binnen de sport
Eric Kok (1959) is via BV Haarlem al jaren aangesloten bij de NBF. Na Ton Plummen en Marcel van den Bosch is hij de gene die Nederland het vaakst vertegenwoordigd heeft tijdens internationale kampioenschappen, met 10 medailles als resultaat. O.a. goud in 1981 bij de EK Trio’s, met Ronald Chandra en René Warmerdam, en zilver tijdens de QubicaAMF World Cup 1985. Aan dat laatste evenement heeft Kok vijf decennia achter elkaar deelgenomen, uniek! Ook als coach en vader van bowlingtweeling Wendy & Michael, heeft Eric veel betekend voor het Nederlands team.

Zoals hij ook ontzettend veel betekend heeft voor het bowlen in Haarlem, waar hij na al die jaren nog steeds één van de aanjagers is van het succesvolle Stedenontmoeting team en waar hij er nog steeds niet vies van is om interne competities te organiseren om zijn mede verenigingsleden sportief uit te dagen. Het is dan ook prachtig om hem nog steeds te zien strijden op het hoogste niveau. Het is ruim 50 jaar bowlingactiviteiten beschreven in een paar zinnen. De bijdrage die Eric geleverd heeft aan de bowlingsport is enorm en we waarderen het ontzettend dat hij nog altijd zo betrokken is, zowel op als achter de baan. We hopen dat hij dit ook nog jaren blijft doen.


   

Misschien ook interessant...