Energiecrisis baart ook NBF zorgen

vrijdag 21 oktober 2022

Vorige week ontvingen wij het bericht waarvoor we al lange tijd bang waren, het eerste bowlinghuis vraagt haar faillissement aan. De stijgende energieprijzen hebben ook impact voor de bowlingondernemers en voor onze bowlingsport. Ondernemers zitten nog midden in de naweeën van de coronacrisis en worden nu geconfronteerd met een volgende crisis. De Russische inval in Oekraïne zorgt dat de energieprijzen zo enorm gestegen zijn dat veel ondernemers deze extra kosten niet meer kunnen dragen. 

Vorige week ontvingen wij het bericht waarvoor we al lange tijd bang waren, een bowlinghuis vraagt haar faillissement aan. De stijgende energieprijzen hebben ook impact voor de bowlingondernemers en voor onze bowlingsport. Ondernemers zitten nog midden in de naweeën van de coronacrisis en worden nu geconfronteerd met een volgende crisis. De Russische inval in Oekraïne zorgt dat de energieprijzen zo enorm gestegen zijn dat veel ondernemers deze extra kosten niet meer kunnen dragen. 
 
Deze situatie raakt ons dubbel. Persoonlijk, we hebben natuurlijk regelmatig contact met bowlingondernemers en weten hoe zij met hart en ziel aan hun centrum werken. Daarnaast wordt onze sport geraakt door deze ontwikkelingen. Wij zijn voor onze sport afhankelijk van bowlingondernemers en kunnen met onze sport niet makkelijk uitwijken naar een ander bowlinghuis. Vaak is een alternatief niet in de directe omgeving beschikbaar. Naast de zorgen over de gestegen energieprijzen, zien wij ook veel bowlinghuizen worstelen met een tekort aan personeel. De krapte op de arbeidsmarkt raakt hen ook en verschillende verenigingen merken dit inmiddels ook al. 
 
Wat kan de NBF doen?
Helaas hebben wij geen directe invloed op de inflatie of kunnen we het personeelstekort in Nederland oplossen. Natuurlijk blijven we vragen om aandacht voor de sport en de ondernemers die aan onze sport verbonden zijn. Dat gebeurt nu al op diverse manieren.
 
De Nederlandse Vereniging voor Bowlingondernemers (NVB) is aangesloten bij Ondernemend Nederland (ONL), die spreekt de belangen van de centra uit richting Den Haag. Het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) laat van zich horen en ook NOC*NSF zet zich in voor alle sportverenigingen in Nederland, waarbij alle organisaties aandringen op gepaste ondersteuningsmaatregelen vanuit de overheid. Waar mogelijk ondersteunen wij deze initiatieven. Volgende maand overleggen de NBF en NVB en hopelijk blijven meer faillissementen in de toekomst uit.

Misschien ook interessant...