Energiecrisis baart ook NBF zorgen

vrijdag 21 oktober 2022

Vorige week ontvingen wij het bericht waarvoor we al lange tijd bang waren, het eerste bowlinghuis vraagt haar faillissement aan. De stijgende energieprijzen hebben ook impact voor de bowlingondernemers en voor onze bowlingsport. Ondernemers zitten nog midden in de naweeën van de coronacrisis en worden nu geconfronteerd met een volgende crisis. De Russische inval in Oekraïne zorgt dat de energieprijzen zo enorm gestegen zijn dat veel ondernemers deze extra kosten niet meer kunnen dragen. 

Vorige week ontvingen wij het bericht waarvoor we al lange tijd bang waren, een bowlinghuis vraagt haar faillissement aan. De stijgende energieprijzen hebben ook impact voor de bowlingondernemers en voor onze bowlingsport. Ondernemers zitten nog midden in de naweeën van de coronacrisis en worden nu geconfronteerd met een volgende crisis. De Russische inval in Oekraïne zorgt dat de energieprijzen zo enorm gestegen zijn dat veel ondernemers deze extra kosten niet meer kunnen dragen. 
 
Deze situatie raakt ons dubbel. Persoonlijk, we hebben natuurlijk regelmatig contact met bowlingondernemers en weten hoe zij met hart en ziel aan hun centrum werken. Daarnaast wordt onze sport geraakt door deze ontwikkelingen. Wij zijn voor onze sport afhankelijk van bowlingondernemers en kunnen met onze sport niet makkelijk uitwijken naar een ander bowlinghuis. Vaak is een alternatief niet in de directe omgeving beschikbaar. Naast de zorgen over de gestegen energieprijzen, zien wij ook veel bowlinghuizen worstelen met een tekort aan personeel. De krapte op de arbeidsmarkt raakt hen ook en verschillende verenigingen merken dit inmiddels ook al. 
 
Wat kan de NBF doen?
Helaas hebben wij geen directe invloed op de inflatie of kunnen we het personeelstekort in Nederland oplossen. Natuurlijk blijven we vragen om aandacht voor de sport en de ondernemers die aan onze sport verbonden zijn. Dat gebeurt nu al op diverse manieren.
 
De Nederlandse Vereniging voor Bowlingondernemers (NVB) is aangesloten bij Ondernemend Nederland (ONL), die spreekt de belangen van de centra uit richting Den Haag. Het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) laat van zich horen en ook NOC*NSF zet zich in voor alle sportverenigingen in Nederland, waarbij alle organisaties aandringen op gepaste ondersteuningsmaatregelen vanuit de overheid. Waar mogelijk ondersteunen wij deze initiatieven. Volgende maand overleggen de NBF en NVB en hopelijk blijven meer faillissementen in de toekomst uit.

Misschien ook interessant...

Help ons mee de bowlingsport te promoten tijdens de EKJ

Over twee weken, op zaterdag 11 september om precies te zijn, worden de Europese jeugdkampioenschappen in Tilburg geopend! Voorafgaand aan het toernooi organiseren we ter promotie van de bowlingsport nog een side-event in Tilburg. En daarbij kunnen we jou hulp goed gebruiken!

De Eindhovense BV is de Vereniging van het Jaar

De Eindhovense BV is verkozen tot Vereniging van het Jaar dankzij hun innovatieve manier van handelen tijdens de corona crisis. Gefeliciteerd!

Het team voor de European Senior Championships is bekend

In het weekend van 19 en 20 oktober stond de vijfde en laatste trial voor de kwalificatie voor de European Senior Championships (ESrC) in de agenda van de deelnemers hieraan. De ESrC worden van 24 januari tot en met 2 februari 2020 gespeeld in de Plusbowling in het Oostenrijkse Wenen.

Doe mee aan de Stedenontmoeting Senioren 2023

In het weekend van 1 en 2 april organiseren we de Stedenontmoeting Senioren (SO) 2023. Dit jaar vindt de SO plaats in Bowling Apeldoorn en wordt er gespeeld in trio-teams.