EK heren toe aan Team Event, woensdag en donderdag

dinsdag 7 juni 2022

De EK heren Helsinki zijn in volle gang. Dinsdag sloten de Nederlandse heren het Trios Event af, waarbij beter gescoord werd dan de voorgaande, toch ietwat teleurstellend verlopen dagen.

Doubles Event
In het Doubles Event, dat zaterdag en zondag gespeeld werd, lukt het de heren niet om een stap te maken ten op zichte van het Singles Event. Enkel Michell Stinissen wist zich persoonlijk te verbeteren t.o.v. twee dagen eerder. Geen van de doubles kon dan ook een rol van betekenis spelen in het event. Jord van Weeren & Mike Bergmann werden 19e, Stinissen en Nick de Gelder eindigden als 27e en Brent de Ruiter en Kenneth Ramos als 39e.

Na afloop van de voorrondes van het Doubles Event werden de finales van zowel het Singles Event als het Doubles Event gespeeld. Het Singles Event is gewonnen door Markus Jansson uit Zweden en ook in het Doubles Event ging Zweden met het goud aan de haal: James Blomgren en Jesper Svensson versloegen Finland in de finale.

Trios Event
Tijdens het Trios Event werd twee keer 3 games gegooid, verdeeld over 2 dagen. De eerste dag pakte voor het Nederlandse team niet goed uit. De spelers hadden nog altijd moeite om tot goede scores te komen en na 1 dag vonden we beide trios, waarbij de linkshandigen Ramos, De Gelder en Stinissen een team vormden en rechtshandigen Van Weeren, Bergmann en De Ruiter een team vormden, terug rondom plek 30.

De tweede dag ging het voor beide trios een stuk beter. Er werden meer strikes geproduceerd, met als resultaat alleen nog maar games van 600+, iets wat op dag 1 van het event geen enkele keer lukte. Beide trios klommen nog wat plekken op de ranking: Bergmann, De Ruiter en Van Weeren werden 23e en De Gelder, Ramos en Stinissen 18e. 

Veel belangrijker dan de einduitslag, is het meenemen van de scores van de laatste series naar het Team Event. Lukt het 't team weer om dit niveau te behalen, dan kan het de EK op een positieve manier afsluiten. Het Team Event wordt ook over 2 dagen gespeeld. De eerste 3 games worden woensdag vanaf 13.30 uur Nederlandse tijd gespeeld, de tweede 3 games zondag vanaf 08.00 uur. Het team begint in de volgende samenstelling: De Gelder, Ramos, Stinissen, Van Weeren en Bergmann. De Ruiter speelt zijn eerste 3 games in het gecombineerde team.

Op moment van schrijven zijn de finales van het Trios Event nog niet gespeeld. Zweden heeft zich met twee teams geplaatst voor de halve finale, waarin Italië en Denemarken de tegenstanders zijn.

Klik hier voor meer informatie en handige links.


Misschien ook interessant...