Eerste nationale titels van het seizoen verdeeld in Tilburg

vrijdag 11 oktober 2019

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen 50+ Handicap zijn de eerste nationale titels van dit seizoen verdeeld. Linda van Kerckhove, Cathrien Bosch - Nikkels, Ria Duivenvoorden, Nico van Zuilen, Jan Passies en Leo Smit wonnen allen NK-goud!

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen 50+ Handicap zijn de eerste nationale titels van dit seizoen verdeeld. Linda van Kerckhove, Cathrien Bosch - Nikkels, Ria Duivenvoorden, Nico van Zuilen, Jan Passies en Leo Smit wonnen allen NK-goud!

Zes nieuwe kampioenen
Meer dan tweehonderd deelnemers hadden zich ingeschreven voor één van de voorrondeseries die zondag 6 oktober, vrijdag 11 oktober en zaterdag 12 oktober werden gespeeld bij onze partner in Tilburg: Dolfijn - The Plays To Be -.

De deelnemers kwamen verdeeld over zes klassen in actie: A - 50 t/m 57 jaar, B - 58 t/m 64 jaar en C - 65 jaar en ouder. Daarbij was de volgende handicapregel van toepassing: Handicap 80% van 220, maximale handicap 80 per game. Heren en dames streden apart om de titels.

Bij de dames A-klasse lukte het Paula Visser niet om voor de derde keer op rij de NK te winnen. Visser moest dit keer genoegen nemen met een vijfde plek. De winst ging dit jaar naar Linda van Kerckhove. Met 2409 bleef zij Karin Slimmers (1366) en Ada Middag - Van der Nagel (2306) voor.

In de B-klasse bij de dames was Cathrien Bosch - Nikkel de beste. Met 2331 behield zij een ruime voorsprong op Jeannet van Wijk, die tot een pinfall van 2169 kwam. Het betekent de eerste NK 50+ Handicap titel voor Bosch - Nikkel. Het brons ging naar Sara van de Rhee, de kampioene van vorig jaar.

Ria Duivenvoorden uit Noordwijkerhout was de beste in de C-klasse met een total pinfall van 2258. Dat was net voldoende om de 2238 van Gre van de Velden voor te blijven. Met 2189 eindigde Bep Oldenburger op de derde plek.

Nieuwe kampioenen
Bij de heren stonden ook drie deelnemers voor het eerst op de hoogste tree na de NK 50+ Handicap. In de A-klasse kreeg Nico van Zuilen het goud omgehangen. In de finale wist hij de als eerste geplaatste Rob van Kordenoordt in te halen, die genoegen moest nemen met het zilver. Dennis Deijkers won het brons.

In de B-klasse stond Jan Passies na vijf game voorronde en vijf finalegames bovenaan de ranking! Met 1212 in de finalegames klom hij op van plek zeven naar de eerste plek. O.a. ten koste van Gerrie de Graaf, die op gepaste afstand tweede werd. Kort daarachter kwam Ronald Koot die de top 3 compleet maakte.

Bij de heren in de C-klasse ging de strijd om het goud tussen John Bosch en Leo Smit, waarbij laatstgenoemde aan het langste eind trok. Met 2428 nam hij het goud mee naar huis. Zilver was er voor Bosch met 2378 en brons voor Gino di Giorno met 2271.

Zo zijn de eerste Nederlandse kampioenschappen van dit seizoen gespeeld, met dank aan ESBC Nederland en alle betrokken vrijwilligers voor de organisatie. Ga naar esbcnederland.nl voor alle uitslagen.

Misschien ook interessant...