EBF kondigt EBT Youth aan met 2 stops in Nederland

dinsdag 1 augustus 2023

Vanaf seizoen 2023-2024 organiseert de European Bowling Federation (EBF) i.s.m. diverse toernooiorganisatoren de European Bowling Tour (EBT) Youth. Deze nieuwe tour kan als een vervolg op de Youth Euro Trophy (YET) worden gezien. De toernooien die deel zouden uitmaken van de YET, vallen nu onder de EBT Youth, aangevuld met nieuwe toernooien die samen de nieuwe EBT Youth vormen. 

De EBT is een bekende tour voor volwassenen, maar komt er nu dus ook voor jeugd & jong senioren. Tijdens diverse toernooien in Europa kunnen deelnemers punten behalen voor de algemene EBT Youth ranking. Of er aan het einde van alle stops ook een Masters finale wordt georganiseerd, is nog niet helemaal duidelijk.

Twee Nederlandse stops
Waar de regulier EBT nog één Nederlandse stop kent, het Bronzen Schietspoel Toernooi in Tilburg, kent de EBT Youth komend seizoen twee stops in Nederland: de Dutch Youth Masters en het Junior Dutch Open.

We zijn blij met de tijd & energie deze en alle andere organisatoren steken in deze tour, zodat jonge bowlers ook internationale ervaring kunnen opdoen en invulling kunnen geven aan hun sportieve ambities om tot de beste in de sport te behoren.

Kijk voor meer informatie alvast eens op europeanbowling.sport/ebt-youth-2324/. Dan zie je dat de eerst stop in Denemarken al over een kleine twee weken van start gaat. We wensen al onze jeugdigde landgenoten die gaan deelnemen aan deze nieuwe tour alvast veel succes en mooie ervaringen toe!


  
 

Misschien ook interessant...