Drie verenigingen verdelen titels Stedenontmoeting Jeugd

maandag 24 april 2023

Zaterdag 22 april werd de Stedenontmoeting Jeugd gespeeld in Den Bosch. De titels in de drie leeftijdscategorieën werden verdeeld over drie verschillende verenigingen.

Pupillen
Bij de jongste jeugd streden 5 teams om de titel. Eerste speelden alle teams 8 games in bakerformat. Dat betekent dat de spelers om en om de frames van een game gooien en dus echt als team een bepaalde score neerzetten. BV Haarlemmermeer was met 1172 (gem. 146,50) het beste team en plaatste zich zo als eerste voor de kruisfinales. Hierin versloegen zij in een wedstrijd over 2 games het team Korf Pupillen 2. In de andere halve finale versloeg de Bredase BV het thuisspelende BV Den Bosch.

In de finale bleek BV Haarlemmermeer toch echt het sterkte team van de dag te zijn, de finale werd met 300-276 gewonnen!

Aspiranten
Bij de aspiranten kwamen 8 teams in actie. Het team Ten Pin Maffia van BV Veenendaal, plaatste zich als eerste voor de kruisfinales met een score van 1299 (gem. 162,38). Daarin werd afgerekend met De Zedde Boys van BV Volendam. In de andere halve finale was BV Den Bosch dit keer te sterk voor de Bredase BV. Het team uit Den Bosch had daarmee de smaak te pakken en wist in de finale ook het team uit Veenendaal te verslaan: Met 317-260 werd de titel binnengehaald.

Junioren
Bij de junioren was Öm is Öm van de Sittardse BV het beste na 8 games voorronde. Een knappe prestatie, omdat het team slechts één junior in het team had, naast twee aspiranten en één pupil. Met een total pinfall van 1460 bleven zij BV Den Bosch, BV Tilburg en BV Haarlemmermeer voor.

In de halve finale wist het team uit Limburg vervolgens BV Haarlemmermeer te verslaan. In de andere halve finale was BV Tilburg beter dan BV Den Bosch. Het betekende een spannende finale, waarin BV Tilburg in game 1 meteen het verschil maakte. Uiteindelijk won BV Tilburg de finale met 373-326.

Zo gingen de hoofdprijzen naar drie verschillende verenigingen. Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's van de Stedenontmoeting Jeugd zijn te vinden op onze facebookpagina, met dank aan Gu-Anne van den Heuvel.

We bedanken alle teams voor hun deelname en inzet en we bedanken BV Den Bosch en Bowling & Partycentrum De Maaspoort voor de prettige samenwerking! 

Misschien ook interessant...

NK 2022 in mei, juni & juli: Voor alle bowlers!

Van 15 mei t/m 3 juli vinden de Nederlandse kampioenschappen 2022 plaats in Bowling Eindhoven. Alle leden van de NBF kunnen deelnemen aan deze Nederlandse kampioenschappen. De inschrijving opent op maandag 28 maart, om 12.00 uur.

Talentontwikkelingsprogramma herstart

Zaterdag 2 april heeft in Nieuwegein de herstart plaatsgevonden van het NBF-talentontwikkelingsprogramma. Vanaf seizoen 2022-2023 wordt daar op een andere manier vorm aan gegeven dan in voorgaande jaren.

Stedenontmoeting Jeugd op 22 april in Den Bosch

Zaterdag 22 april organiseren we de Stedenontmoeting Jeugd en dat doen we in een centrum waar iedere week vele jeugdbowlers in actie komen: De Maaspoort in Den Bosch. Jij kunt je nu inschrijven met een team van jouw vereniging om de strijd aan te gaan met andere jeugdteams uit heel Nederland.

Westerdijk en Kriele winnen YET Finals in hun leeftijdsklasse

Vrijdag 27 mei werd het seizoen van de Youth Euro Trophy (YET), de Europese tour voor jeugd en jong senioren, afgesloten met de seizoensfinales in Wommelgem, België. Landgenotes Beejée Westerdijk en Beaudine Kriele pakten de eindzege in hun leeftijdscategorie.