Drie verenigingen verdelen titels Stedenontmoeting Jeugd

maandag 24 april 2023

Zaterdag 22 april werd de Stedenontmoeting Jeugd gespeeld in Den Bosch. De titels in de drie leeftijdscategorieën werden verdeeld over drie verschillende verenigingen.

Pupillen
Bij de jongste jeugd streden 5 teams om de titel. Eerste speelden alle teams 8 games in bakerformat. Dat betekent dat de spelers om en om de frames van een game gooien en dus echt als team een bepaalde score neerzetten. BV Haarlemmermeer was met 1172 (gem. 146,50) het beste team en plaatste zich zo als eerste voor de kruisfinales. Hierin versloegen zij in een wedstrijd over 2 games het team Korf Pupillen 2. In de andere halve finale versloeg de Bredase BV het thuisspelende BV Den Bosch.

In de finale bleek BV Haarlemmermeer toch echt het sterkte team van de dag te zijn, de finale werd met 300-276 gewonnen!

Aspiranten
Bij de aspiranten kwamen 8 teams in actie. Het team Ten Pin Maffia van BV Veenendaal, plaatste zich als eerste voor de kruisfinales met een score van 1299 (gem. 162,38). Daarin werd afgerekend met De Zedde Boys van BV Volendam. In de andere halve finale was BV Den Bosch dit keer te sterk voor de Bredase BV. Het team uit Den Bosch had daarmee de smaak te pakken en wist in de finale ook het team uit Veenendaal te verslaan: Met 317-260 werd de titel binnengehaald.

Junioren
Bij de junioren was Öm is Öm van de Sittardse BV het beste na 8 games voorronde. Een knappe prestatie, omdat het team slechts één junior in het team had, naast twee aspiranten en één pupil. Met een total pinfall van 1460 bleven zij BV Den Bosch, BV Tilburg en BV Haarlemmermeer voor.

In de halve finale wist het team uit Limburg vervolgens BV Haarlemmermeer te verslaan. In de andere halve finale was BV Tilburg beter dan BV Den Bosch. Het betekende een spannende finale, waarin BV Tilburg in game 1 meteen het verschil maakte. Uiteindelijk won BV Tilburg de finale met 373-326.

Zo gingen de hoofdprijzen naar drie verschillende verenigingen. Klik hier voor alle uitslagen.

Foto's van de Stedenontmoeting Jeugd zijn te vinden op onze facebookpagina, met dank aan Gu-Anne van den Heuvel.

We bedanken alle teams voor hun deelname en inzet en we bedanken BV Den Bosch en Bowling & Partycentrum De Maaspoort voor de prettige samenwerking! 

Misschien ook interessant...