Dit weekend: Kwalificatietoernooi voor ESC 2023 in Goes

woensdag 20 juli 2022

De meeste bowlers genieten momenteel van hun zomerstop, maar dat geldt niet voor de deelnemers die in januari Nederland willen vertegenwoordigen tijdens European Senior Championships 2023 (ESC 2023) in Aalborg, Denemarken. Dit weekend wordt in Goes een kwalificatietoernooi gespeeld.

Vierde meetmoment
In aanloop naar de ESC wordt door ESBC Nederland een kwalificatietraject georganiseerd, om te bepalen welke 8 dames en 8 heren Nederland mogen vertegenwoordigen in de 50+ en in de 65+ klassen. Inmiddels hebben al drie meetmomenten plaatsgevonden, zaterdag & zondag is het tijd voor nummer vier. Een nieuwe kans voor alle deelnemers om punten te verzamelen om zo in de top 4 van de ranking te eindigen.

Meer informatie over het kwalificatietraject en de stand van zaken in de vier klassen vind je hier.

 

Misschien ook interessant...

Titels verdeeld tijdens NK 50+ Scratch in Nieuwegein

Zondag 19 februari werden in Franky's Bowling Nieuwegein de finales van de Nederlandse kampioenschappen 50+ Scratch gespeeld. Het leverde de eerste Nederlandse kampioenen van het kalenderjaar op.

Koning/Van der Veen en Van Hensbergen/Groen winnen NK 50+ Dubbel titels

Zondag 21 mei werden de finales gespeeld van de Nederlandse kampioenschappen 50+ Dubbel. In Franky's Leiderdorp werden twee titels vergeven: De NK 50+ Dubbel scratch titel en de NK 50+ Dubbel handicap titel.

Bestuur ESBC Nederland uitgebreid met twee nieuwe leden

Met Frans Middag en Ernst Jan Bodemann heeft het ESBC bestuur de twee versterkingen gevonden waar het naar op zoek was. Het bestuur bestaat naast voorzitter Lia Fievet, pennigmeester Frans Wagemakers en secretaris Adrie Janssen uit vijf personen.

Geen Stedenontmoeting 50+ in november

De Stedenontmoeting die in het weekend van 12/13 november gepland stond gaat helaas niet door. Het is ons niet gelukt om de organisatie rond te krijgen.