Dit weekend is de ontknoping van de NK 50+ Handicap

vrijdag 2 oktober 2020

Dit weekend worden in Dolfijn - The Plays to Be - de Nederlandse 50+ Handicap hervat. Zondagmiddag weten we wie zich de nieuwe Nederlandse kampioenen mogen noemen!

Dit weekend worden in Dolfijn - The Plays to Be - de Nederlandse 50+ Handicap hervat. Zondagmiddag weten we wie zich de nieuwe Nederlandse kampioenen mogen noemen!

Toe aan finales na onzekere week
De NK waren vorige week al van start gegaan met de eerste serie. Klik hier voor de huidige tussenstanden. Er zijn tijdens de NK aparte klassen voor dames en heren: A klasse 50 – 57 jaar, B klasse 58 – 64 jaar, C klasse 65 jaar en ouder.

Vandaag en morgen staan nog eens drie series op het programma, de finale worden zondagochtend gespeeld met 48 finalisten.

Het was na bekendmaking van de nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus nog even onzeker of het inderdaad toegestaan was om met 48 finalisten tegelijkertijd in actie te komen. De vrijwilligers van de organisatie hebben zich in samenspraak met Dolfijn ingezet om duidelijkheid te krijgen en die volgde dan ook snel: De NK kunnen doorgaan in de oorspronkelijke opzet, waarbij de bar gesloten blijft in Tilburg en publiek niet is toegestaan.

Mixed feelings natuurlijk, want een finale wil je winnen in het bijzijn van jouw vrienden en familie. Aan de andere kant is het mooi dat we in deze tijd uberhaupt nog op een verantwoorde manier finales kunnen spelen! Een compliment voor alle betrokkenen die het mogelijk maken.

Meer informatie en live scoring
Kijk voor meer informatie over de NK 50+ handicap en de details rondom de maatregelen op de website van ESBC Nederland: https://www.esbcnederland.nl/esbc-nederland/nederlandse-kampioenschappen-handicap/.

Hier lees je ook meer over de afsluiting op de A2 tussen knooppunten Deil en Empel, van belang voor iedereen die gewend is over de A2 via 's-Hertogenbosch naar Tilburg te rijden.

Aanwezig zijn in Tilburg is dus voor publiek helaas niet mogelijk. Wil je de scores volgen? Bekijk dan de Lanetalk app of de website van onze official scoring partner Lanetalk: Live scoring Tilburg

Wij wensen alle deelnemers veel succes en een sportieve strijd toe!

Misschien ook interessant...

De NBF is er voor alle bowlers

Hoe fantastisch zou het zijn als elke sportclub iedereen met open armen ontvangt? Als NBF staan we voor een inclusieve sport, sport waar geen ruimte is voor uitsluiting op welke manier dan ook. Ook iedere transgender sporter moet kunnen sporten in het door hem/haar gewenste geslacht.

NK 50+ Dubbels afgelast, ESBC 50+ 2020 uitgesteld

Net als bij vele andere toernooien, heeft de coronacrisis ook invloed op de NK 50+ Dubbels en de ESBC 50+ 2020: De NK gaan dit jaar niet door, de ESBC zijn verplaatst naar 2021.

Bowlen 1e kerstdag op televisie bij Zappsport

Zaterdag 25 december, 1e kerstdag inderdaad, staat bowlen centraal in de Battle van het programma Zappsport. De meisjes en de jongens nemen het op de banen van Lucky's Bowling Warmond tegen elkaar op in strijd om de beker en de eeuwige roem.

Jeugd verdeelt nationale titels in Eindhoven

Zaterdag 25 juni was het de beurt aan de jeugd om de nationale titels in de Singles & Doubles Events te verdelen. In een warm Bowling Eindhoven zorgden de jongens en meisjes in de U12, U15 en U21 voor spectaculaire finales, wat uiteindelijk 12 nieuwe Nederlandse (Doubles) kampioenen opleverde!