Deze week: 15e STORM Dutch Senior Open 2022

donderdag 4 augustus 2022

Na twee jaar afwezigheid is het internationale toernooi Dutch Senior Open terug! Van 3 t/m 7 augustus komen in Nieuwegein deelnemers uit heel Europa weer bij elkaar, voor de gezelligheid, maar zeker ook voor de prijzenpot van 12.000 euro.

Met deelnemers uit o.a. Denemarken, Schotland, Engeland, Duitsland, Frankrijk, België, Noorwegen, Zweden, Finland en Zwitserland mag het toernooi zich met recht 'internationaal' noemen. Zelfs de Japanse nationaliteit vinden we terug op de deelnemerslijst. Het is een groot internationaal 50+ toernooi waar 170 bowlers uit 17 Europese landen deelnemen. Qua deelnemers is het één van de grootste ISBT 50+ events.
 
Organisator Ad van der Jagt: "We zij er trots op dat het overgrote deel van de spelers ieder jaar weer met plezier terugkomen. Ook de winnaars van de laatste editie (2019 Inge Hazeleger en Uwe Tscharke ) zullen aanwezig zijn om hun titels te gaan verdedigen."

Dit jaar is het aantal Nederlandse deelnemers behoorlijk toegenomen, waar het organisatieteam erg blij mee is. Helaas zijn er dit jaar behoorlijk wat afzegging van de Engelsen die helaas positief getest zijn, dan wel om medische redenen. Van der Jagt8 met een lach: "Nieuwe knieën zijn ook erg populair op dit moment."

Het toernooi format is 6 games kwalificatie waar ook re-entry mogelijk is. Er is een apart Dames en Heren klassement. In de finales is plek voor 36 heren en 12 dames. Onder hen wordt een prijzenpot verdeeld van 12.000 euro. Voor de deelnemers is er ook een gratis deelname aan de Grill Party op zaterdagavond. In elke serie t/m 10 wordt een door STORM gesponsorde performance bowlingbal verloot. In alle series zijn extra prijzen te verdienen.

Last minut deelname?
Er zijn in diverse series nog plaatsen beschikbaar, dus twijfel niet en schrijf nog snel in. Dat kan via het inschrijfformulier op de website www.senioropen.nl of door een e-mail te sturen aan ad@senioropen.nl.

We wensen alle Nederlandse deelnemers veel succes toe en de organisatie een mooi toernooi met het weerzien van alle bowlingvrienden.


Dutch Senior Open

Misschien ook interessant...