Derde weekend NTL gespeeld, nieuwe koploper Eredivisie

maandag 25 november 2019

Afgelopen weekend stond speelronde 3 op het programma in de Nationale Trio Leagues. In het hele land kwamen (jeugd)teams in actie. De Eredivisieteams speelden in Spijkenisse tegen elkaar, waarna het thuisspelende team de koppositie verloor.

Afgelopen weekend stond speelronde 3 op het programma in de Nationale Trio Leagues. In het hele land kwamen (jeugd)teams in actie. De Eredivisieteams speelden in Spijkenisse tegen elkaar, waarna het thuisspelende team de koppositie verloor.

Spanning aan kop
De verschillen zijn nog niet zo groot in de Eredivisie en dat blijft voorlopig het geval. Nummer 5 Bowl Easy Heerlen, van teamcaptain Ton Plummen, kende een topdag. Ze verloren de eerste wedstrijd, maar daarna werden alle zes wedstrijden gewonnen én werden de 8 punten voor de hoogste total pinfall gepakt. Met een totaal van 20 punten maakt het team een sprong naar de derde plaats.

Tilburg Dolphins deed ook zeer goede zaken. Zelf pakte het achter Bowl Easy Heerlen 17 punten en het zag concurrent en koploper Ordonnans / Bowling Spijkenisse slechts 7 punten pakken. De titelverdediger zakt daardoor naar de vierde plek, die ze delen met Bowling Arnhem. Tilburg Dolphins is de nieuwe koploper, met vier punten voorsprong op 't Witte Hoes, dat prima meedraait in de top van het klassement. Het belooft in 2020 een spannende ontknoping te worden met zoveel teams die aan elkaar gewaagd lijken te zijn.

Klik hier voor de stand van zaken in de NTL Eredivisie.

Overige leagues
Natuurlijk is de NTL nog veel meer leagues rijker. Nationaal kent de NTL naast de Eredivisie nog 15 leagues en daarnaast wordt er nog in diverse regio's gespeeld, o.a. door de jeugdteams. Zo biedt de NTL voor alle leden de kans om buiten de huisleague ook in teamverband in actie te komen.

Speelronde 3 voor de jeugd staat gepland

Een overzicht van al deze leagues en de stand van zaken na speelronde 3 is te vinden op http://www.bowlingnbf.nl/leagues/.

Speelronde 4 staat gepland in het weekend van 25 en 26 januari.

Misschien ook interessant...

De mondkapjesplicht tijdens het bowlen

De mondkapjesplicht geldt vanaf 1 december voor iedereen van 13 jaar en ouder die zich begeeft in alle publieke binnenruimtes, zoals binnensportaccommodaties. Deze verplichting geldt in eerste instantie voor drie maanden. In dit artikel lichten we toe welke gevolgen het heeft voor het beoefenen van de bowlingsport.

Definitief streep door seizoen Nationale Trio Leagues

Eerder hebben we gecommuniceerd uiterlijk 1 december een besluit te nemen over doorgang van de Nationale Trio Leagues. Besloten is om dit seizoen niet door te laten gaan en de huidige indeling door te schuiven naar september 2021 voor het nieuwe seizoen 2021-2022.

Van 2 t/m 10 juni: EK Heren in Helsinki

Dinsdag 31 mei vertrekken de Team NL Bowling heren dan eindelijk naar Helsinki voor deelname aan de European Men Championships 2022. Het toernooi dat eigenlijk in 2020 gespeeld moest worden gaat er nu eindelijk van komen.

Update coronavirus: Groepsgrootte terug naar 4, afstand bewaren blijft van belang

Vanaf donderdag 19 november zijn nieuwe maatregelen van kracht, waarbij we terug gaan naar de situatie als die was vanaf 13 oktober dit jaar. Bowlen blijft beperkt mogelijk, wij moedigen aan daar zeker gebruik van te maken.