Dennis Claas bowlt eerste perfect game van NTL seizoen 2023-2024

maandag 6 november 2023

Zondag 5 november is de tweede speeldag van de Nationale Trio Leagues gespeeld. In de 1e Divisie B wist Dennis Claas een perfect game te bowlen. Hij had daarmee een flinke bijdrage aan de dagzege van zijn team RA Rijschool Aloys, dat de koppositie nog wel moet laten aan Tilburg Dolphins 2.

(Bijna) perfect
Het was bijna iemand anders dan Claas die de eerste perfect game van het seizoen had gebowld. In de Eredivisie begon Brent de Ruiter ('t Witte Hoes) zijn speeldag met 11 strikes op rij. Helaas voor hem eindigde hij met een 9, wat alsnog een heerlijke start van de dag was natuurlijk. (zie video) Zijn team behaalde uiteindelijk 21 punten en staat voorlopig 5e. De dagzege ging in Nieuwegein naar Bowl Easy/Bowling Emmen. Het team van captain Ton Plummen klom daarmee een plekje in de ranking. Valcke Bowling/Tilburg Dolphins behield de leiding in de Eredivisie, voor Bowling Nieuwegein en titelverdediger Team Bowltech.

In de 1e Divisie B was het dus Claas die de show stal (video). Zijn team won 25,5 punten en verkleinde het gat met koploper Tilburg Dolphins 2 met een half puntje. Vanaf dit seizoen zijn er per wedstrijd 5 punten te verdelen: 2 voor de winst en 3 punten voor de head-to-head wedstrijden in de game. Bij gelijk spel ontvangen beide teams 1 punt, bij een gelijk head-to-head game ontvangen beide spelers een half punt. 

Bekijk de stand van zaken in de overige leagues hier.

NTL D-bowlen ook in actie
De teams in de NTL D-bowlen, voor doven en slechthorenden, kwamen ook dit weekend in actie. Op zaterdag verzamelden zij in Claus Bowling Hoofddorp. In de Hoofdklasse is het ADSV BC Amstelstad 1 dat na twee speeldagen aan de leiding gaat. In de 1e klasse gaat ZBSD 1 aan de leiding en het is BC Rotterdam 2 dat de leiding heeft in de 2e klasse.

De volgende NTL-speeldag is eind deze maand, op 26 november. De D-bowlers komen op 6 januari in het nieuwe jaar weer in actie.


 

 

Misschien ook interessant...