Den Bosch en Veendam grote kampioenen tijdens Stedenontmoeting Jeugd

zaterdag 30 november 2019

In Bowling IJsselmonde in Rotterdam zijn vandaag de Stedenontmoeting Jeugd titels ten prooi gevallen aan de BV Den Bosch (pupillen en aspiranten) en aan de BV Veendam (Junioren).

In Bowling IJsselmonde in Rotterdam zijn vandaag de Stedenontmoeting Jeugd titels ten prooi gevallen aan de BV Den Bosch (pupillen en aspiranten) en aan de BV Veendam (Junioren).

In een levendig IJsselmonde gingen de deelnemende verenigingen in de voorronde van 8 games (Baker Format) de strijd met elkaar aan voor een plekje in de top 4 van hun klasse. De top 4 mocht namelijk in de knock-out finales de medailles gaan verdelen.

Pupillen
In de pupillen klasse gingen de knock-out finales tussen: Veendam, Leiden, Haarlemmermeer en Den Bosch. Den Bosch was tijdens de voorrondes superieur aan de andere teams en dus waren de verwachtingen hoog bij het team. Ze bleken goed met de druk om te kunnen gaan, want in de halve finale werd Veendam vakkundig verslagen en in de finale moest Haarlemmermeer, dat in hun halve finale van Leiden had gewonnen, eraan geloven. Daarmee ging de titel dus naar Den Bosch. Het zilver was voor Haarlemmermeer en het brons ging naar Veendam en naar Leiden, dat na een afwezigheid van 14 jaar weer terug was op de Stedenontmoeting Jeugd.Aspiranten
Bij de Aspiranten wisten Middelharnis (tot hun eigen verbazing), Rotterdam IJsselmonde, Den Bosch en Leiden zich te plaatsen voor de knock-out finales. In de eerste halve finale wist leider na de voorronde Leiden te winnen van Middelharnis. In de andere halve finale rekende Den Bosch af met thuisteam Rotterdam IJsselmonde. Daarmee veroverden Middelharnis en Rotterdam dus een mooie derde plaats. In de grote finale wist Den Bosch verassend te winnen van Leiden. Leiden leek met een late aanval nog een serieuze gooi te doen naar de titel, maar Den Bosch bezweek niet en wist de titel van vorig seizoen te prolongeren.Junioren
In de junioren klasse stond Delft verassend bovenaan na de voorronde. Een erg knappe prestatie. Ze werden op de voet gevolgd door Den Bosch, Veendam en Middelharnis. Beide halve finales werden erg spannend. Delft wist Middelharnis te verslaan. In de andere halve finale kwam het aan op de laatste beurt. Uiteindelijk wist Veendam met 3 pins verschil af te rekenen met Den Bosch, waardoor Den Bosch net niet alle drie de klassen won.In de finale bleef het tot het eind spannend, maar Veendam maakte het vakkundig af waardoor zij met het goud aan de haal gingen.MVP
De MVP award gaat naar de Meest Waardevolle Speler. Dit jaar is besloten om de award uit te reiken aan de begeleidingsstaf van de BV Den Bosch. Hun jarenlange werk zorgt niet alleen voor een schitterende teamspirit binnen de jeugd, maar ook nog eens voor een jaarlijkse zilvervloot aan prijzen tijdens de Stedenontmoeting Jeugd.Alle uitslagen kun je hier bekijken. De goede foto's van de fotograaf worden spoedig online gezet.

Misschien ook interessant...

Bowl Easy Heerlen pakt play-off ticket, Team Bowltech de koppositie

Zondag 10 april stond speeldag 6 van de Nationale Trio Leagues op het programma. Inzet was een plek bij de top 4, om zo uitzicht te houden op een mogelijk kampioenschap en weg te blijven van eventuele degradatie.

TEAMKPN Sportfonds ondersteunt Team NL Bowling heren op weg naar EK

De heren van Team NL Bowling krijgen dit seizoen de support van het TEAMKPN Sportfonds, in hun ambitie om opnieuw succes te behalen. Deze zomer won het team een historische Europese titel.

Dag der Kampioenen nog een seizoen verplaatst

De geplande Dag der Kampioenen 2020-2021 gaat in augustus en september van dit jaar niet door. Dit besluit is genomen na inventarisatie bij alle aangesloten verenigingen in relatie tot het organiseren van Vereningskampioenschappen. Natuurlijk ligt de lockdown waarmee we het dit seizoen te kampen hebben gehad ten grondslag aan dit besluit.

Prachtige 6e plek hoogtepunt voor Nederland op WK 50+

Tijdens de Wereldkampioenschappen 50+ in Las Vegas heeft het Nederlands team een prachtige zesde plek behaald in het Doubles Event bij de dames. Het beste resultaat voor dames sinds de start van het evenement in 2013!