Deel Nationale Trio Leagues afgelast voor 15 maart i.v.m. coronavirus

woensdag 11 maart 2020

Op basis van het advies van NOC*NSF en het RIVM heeft het NBF-bestuur besloten om de leagues waarbij teams en/of spelers uit Noord-Brabant komen voor zondag 15 maart af te gelasten.

Op basis van het advies van NOC*NSF en het RIVM heeft het NBF-bestuur woensdag 11 maart besloten om de leagues waarbij teams en/of spelers uit Noord-Brabant komen voor zondag 15 maart af te gelasten.

Advies NOC*NSF
Woensdag 11 maart hebben wij vanuit NOC*NSF een advies ontvangen met betrekking tot het coronavirus. Zie https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-sportactiviteiten-in-nederland.

Hierin is aangegeven, dat vanwege de door de autoriteiten voor Noord-Brabant aangegeven mogelijk ontwrichtende ernst van de situatie, NOC*NSF adviseert om gevolg te geven aan de oproep van de veiligheidsregio's om in Noord-Brabant alle evenementen - waaronder sportwedstrijden – tot en met komend weekend af te gelasten. Dit advies geldt voor alle sportclubs in Noord-Brabant voor thuis- en uitwedstrijden.

Het NBF-bestuur neemt bovenstaand advies van sportkoepel NOC*NSF over. Concreet betekent dit dat de volgende leagues komende zondag geen doorgang kunnen vinden:

League: Locatie:
Eredivisie Bowl & Fun, Emmen
1e Divisie B Dolfijn - The Plays To Be - Tilburg
Hoofdklasse A De Zoete Inval, Haarlemmerliede
Hoofdklasse B Bowling IJsselmonde
Klasse 1B Franky's Nieuwegein
Klasse 1E Bally Bar, Grill & Bowling, Rijswijk
Klasse 1F Bowling Restaurant Venray
Klasse 2C Party en Bowlingcentrum Dordrecht
Klasse 2D Party en Bowlingcentrum Dordrecht
Klasse 2E Dolfijn - The Plays To Be - Tilburg

Tevens is besloten om deze speelronde voor deze leagues niet op een later moment in te halen.

Ook de NJTL in regio Noord-Brabant op zaterdag 14 maart is afgelast.

Verenigingsactiviteiten
Het advies van de NBF aan alle aangesloten verenigingen en toernooiorganisatoren is om gehoor te geven aan bovenstaande advies van NOC*NSF en het RIVM. Concreet betekent dit dat activiteiten in Noord-Brabant en/of activiteiten met deelnemers woonachtig in Noord-Brabant in ieder t/m maandag 16 maart geen doorgang kunnen vinden.

NBF volgt het nieuws
De NBF wordt dagelijks geïnformeerd door zowel het RIVM als NOC*NSF omtrent de ontwikkeling rondom het coronavirus. Wij volgen het nieuws en wanneer er de komende dagen ontwikkelingen zijn en/of nieuwe maatregelen worden getroffen, dan informeren wij alle betrokken partijen z.s.m. Houd tevens onze website en social media kanalen in de gaten.

Gezien de situatie rondom het coronavirus vragen om je begrip voor dit besluit.

Misschien ook interessant...