De nieuwe naam van onze wereldorganisatie past beter bij de ambities

dinsdag 3 november 2020

De organisatie die we kenden als World Bowling en daarvoor nog als de WTBA, heeft een naamsverandering ondergaan. Vanaf nu zijn we als NBF aangesloten bij de International Bowling Federation (IBF).

De organisatie die we kenden als World Bowling (WB) en daarvoor nog als de World Tenpin Bowling Association (WTBA), heeft een naamsverandering ondergaan. Vanaf nu zijn we als NBF aangesloten bij de International Bowling Federation (IBF).

Een naam die past bij de ambities
Deze zomer ontvingen wij een uitnodiging voor een exta ingelast World Bowling Congres op maandag 2 november. Op de agenda 4 items:
1) Een speech van Sheikh Talal, de voorzitter van de IBF
2) Een speech van Andrew Oram, de directeur van de IBF
3) De statutenwijziging
4) Overige

Natuurlijk werd het congres in deze tijd van crisis digitaal georganiseerd, wat het voor ons des te makkelijker maakte om deel te nemen.

Het congres stond vooral in het teken van de statutenwijziging die nodig was om de naam te kunnen veranderen. "De statuten van World Bowling moesten veranderen, omdat ze dienen te voldoen aan de Zwitserse eisen. In december 2015 heeft het Congress van WB besloten dat ons hoofdkwartier in Lausanne zal zijn. Er is toen niet direct actie ondernomen en toen de nieuwe directeur erachter kwam is actie genomen. De nieuwe statuten voldoen aan de wetten van Zwitserland en meer specifiek die van het Canton (Vaud) waaronder Lausanne valt. De verhoudingen t.o.v. de leden en de zones veranderen niet. De verandering van naam in International Bowling Federation wordt ook beter begrepen door het IOC", aldus Ad Ophelders, voorzitter van de ETBF, in een eerder schrijven aan ons.

Met 106 van de 114 stemmen werden de nieuwe statuten en daarmee de naamswijziging goed gekeurd.

Ambities waarmaken!
Vervolgens stak Oram, per 1 november precies 1 jaar directeur van de IBF, direct van wal. Nu deze formaliteit geregeld is wil hij aan de slag. Aan de slag om het potentieel wat de bowlingsport wereldwijd heeft te benutten! Daarbij is er nog altijd veel aandacht voor de Olympisch & Paralympische droom, waarbij de IBF in de spiegel wil kijken waar het zelf zaken anders had moeten doen in het verleden, in plaats van te wijzen naar anderen.

Meer over de ambities van de IBF lees je in deze brief van Oram (in het Engels).

De NBF steunt de beweging die bij de IBF is ingezet, vooral omdat het naadloos aansluit bij onze eigen ambities om er te zijn voor alle bowlers (inclusiviteit), mee te gaan met de tijd (automatisering en innovatie) en zelf het goede voorbeeld te geven als het gaat om de organisatie van toernooien.

De lijnen met de IBF zijn kort en de ontwikkelingen worden op de voet gevolgd. Zodra er nieuwe, relevante ontwikkelingen zijn voor onze verenigingen en aangesloten leden, dan delen wij dat. Zelf kun je alvast een kijkje nemen op de nieuwe website: bowling.sport. En dat raden we niet alleen aan omdat onze Wereldkampioen Singles van 2017, Xander van Mazijk, en bondscoach Ron van den Bogaard op de homepage voorbij komen in de slideshow.

In veel communicatie, zoals op hun social media kanalen, zal de IBF voorbij komen als Bowling Evolved.

Toelichting op het logo, rechtsboven: "In het nieuwe logo van IBF staat Bowling centraal!"

Misschien ook interessant...