De Nationale Trio Leagues 2022-2023 zijn begonnen

zondag 25 september 2022

Met 80 teams, verdeeld over 10 leagues, zijn zondag de Nationale Trio Leagues (NTL) van start gegaan met de eerste van acht speeldagen.

De 10 leagues zijn verdeeld over één Eredivisie, twee 1e Divisies, vier 2e Divisies en drie 3e Divisies. Per league nemen 8 ploegen het tegen elkaar op in de strijd om het kampioenschap. Iedere speeldag verzamelen de teams op één van de acht speellocaties, waarbij alle teams op de speeldag het in head-to-head wedstrijden het tegen elkaar opnemen. Per winstpartij zijn 2 punten te verdienen. Aan het eind van de dag worden er ook punten verdeeld voor de hoogste total pinfall over de gehele speeldag. Het team met de hoogste total pinfall ontvangt 8 punten, het volgende team 7 etc.

Wanneer een team alle 7 wedstrijden wint en de maximale 8 punten behaald o.b.v. total pinfall, kan een team per speeldag dus maximaal 22 punten behalen. Het seizoen wordt afgesloten met twee zgn. play-off dagen. Hierin spelen alleen de bovenste 4 teams na zes speeldagen en de onderste 4 teams nog tegen elkaar. Alle teams spelen op een play-offdag twee keer tegen elkaar, waarbij een winstpartij niet 2, maar 3 punten waard is.

Het team dat aan het eind van het seizoen de meeste punten heeft verzameld, is vanzelfsprekend de kampioen, waarbij de winnaar van de Eredivisie zich NTL Landskampioen mag noemen. Die titel ging afgelopen seizoen naar Tilburg Dolphins. Dat team kent dit jaar een nieuwe naam, namelijk: Valcke Bowling/Tilburg Dolphins. Zij nemen het dit seizoen weer op tegen Bowling Nieuwegein, Bowling Arnhem, Team Bowltech, Bowl Easy Heerlen en ’t Witte Hoes. Gepromoveerd vanuit de 1e Divisie zijn Dollie’s Bowling en Breddels Architecten.

Een overzicht van alle divisies vind je hier. Via deze pagina kun je klikken op alle verschillende divisies, waar je vervolgens alle uitslagen vindt, maar ook statistieken en meer informatie over het programma, de teams en de locaties waar gespeeld wordt. 

Ook vind je er informatie over de leagues die in Noord en Oost Nederland gespeeld worden en de drie leagues voor onze leden met een auditieve beperking.
 

Misschien ook interessant...