De eerste medaille is binnen

dinsdag 26 maart 2024

Van 25 t/m 31 maart wordt in Helsinki het European Youth Championship gespeeld en er is direct al een medaille voor Nederland bij de Jongens Singles.

Dit kampioenschap is voor de jongens gestart met het single event. Voor Nederland kwamen de broers Floris en Lucas Dollevoet, Tadfin Alizade en Milan Kunst in actie. Floris Dollevoet presteerde tijdens de series het beste. Hij kwalificeerde zich met een gemiddelde van 235,5 als 4e en daarmee voor de Halve Finales. Radin Alizade eindigde zijn serie op de 37e plaats, Ruben Dollevoet op de 50e plaats en voor Milan Kunst  was een 62e plaats weggelegd.

In zijn Halve Finale moest Floris Dollevoet tegen de als eerste geplaatste Markus Lahti uit Finland spelen waarin Floris met een 195 game helaas zijn meerdere moest erkennen in Markus (253 game) die in de finale Carl Eklund uit Zweden versloeg met 256 tegen 210.

Voor Floris betekent dit eerste event een bronzen medaille. Op naar meer!

Vandaag, 26 maart, komende de meisjes (Lotte Commandeur, Veerle Tribulet, Rosan Hamminga en Lieke Durieux) in actie voor hun single event. Kunnen ook zij een medaille veilig stellen?

Klik op deze link voor alle informatie, uitslagen en LiveStreaming of klik op de button op de Homepage.

Misschien ook interessant...