DDK titels verdeeld in Warmond

woensdag 6 september 2023

Zaterdag 2 september en zondag 3 september zijn in Lucky's Bowling Warmond de finales van de Dag Der Kampioenen 2023 gespeeld. Zo zijn zeker 8 leden het nieuwe seizoen direct begonnen met een mooie titel! 

Zaterdag 2 september stonden de finales voor de jeugd op het programma. Jongens en meisjes kwamen apart van elkaar in actie in drie leeftijdscategorieën: pupillen, aspiranten en junioren. 

Bij de pupillen waren Kalyn Hamminga en Radin Alizade de beste. Bij de aspiranten waren dat Rosan Hamminga (de zus van) en Floris Dollevoet. Bij de junioren wonnen Lotte Commandeur en Luke Engelbert de titels. Laatstgenoemde schreef ook de titelstrijd tussen alle jeugdkampioenen op zijn naam na een roll-off. 

Zondag 3 september was het de beurt aan de senioren! Bernadette Schijf plaatste zich voor de finale door haar poule te winnen. In de finale versloeg zij de winnaar van de andere poule: Sharon Rietveld. Het werd 238-196. 

Bij de heren ging de finale tussen Eric Koning en Jord van Weeren. Je zou zeggen: als Europees kampioen moet je ook de DDK winnen. Maar zoals we allemaal weten is dat niet hoe de bowlingsport werkt. Toch wist Van Weeren het voor elkaar te boksen. In de finale versloeg hij Koning met 203-171. 

Zo zijn de eerste kampioenen van seizoen 2023-2024 bekend! Bekijk alle uitslagen op de DDK webpagina

Misschien ook interessant...