Dag der Kampioenen nog een seizoen verplaatst

vrijdag 25 juni 2021

De geplande Dag der Kampioenen 2020-2021 gaat in augustus en september van dit jaar niet door. Dit besluit is genomen na inventarisatie bij alle aangesloten verenigingen in relatie tot het organiseren van Vereningskampioenschappen. Natuurlijk ligt de lockdown waarmee we het dit seizoen te kampen hebben gehad ten grondslag aan dit besluit.

De geplande Dag der Kampioenen 2020-2021 gaat in augustus en september van dit jaar niet door. Dit besluit is genomen na inventarisatie bij alle aangesloten verenigingen in relatie tot het organiseren van Vereningskampioenschappen. Natuurlijk ligt de lockdown waarmee we het dit seizoen te kampen hebben gehad ten grondslag aan dit besluit.

Onvoldoende animo
Waar seizoen 2019-2020 al veel minder kampioenen gekroond konden worden als gevolg van de coronacrisis was dit in seizoen 2020-2021 nog veel beperkter. Net als vorig seizoen hebben we daarom besloten om de DDK nog een seizoen te verplaatsen. Wanneer we de DDK organiseren, moet dit een strijd opleveren tussen vele kampioenen van het afgelopen seizoen en niet een handjevol zoals nu het geval zou zijn. Uiteindelijk heeft een inventarisatie bij de verenigingen de doorslag gegeven voor dit besluit. Er bestond deze zomer nog de kans om Verenigingskampioenschappen te organiseren, maar het animo hiervoor bleek te laag. Van 4 verenigingen begrepen wij dat de animo er was / is. Die VK kunnen nog altijd georganiseerd worden natuurlijk, echter worden de kampioenen dan pas uitgenodigd voor de DDK in 2022.

Geen alternatief in september
Er is nagedacht over een alternatief evenement tijdens het weekend van 4 en 5 september, maar is mede vanwege de EK Jeugd die een week later georganiseerd worden door de NBF, besloten om dit weekend op de NBF wedstrijdkalender vrij te geven. Wellicht biedt het jullie vereniging de kans om dat weekend een ‘welkom terug' toernooi te organiseren, om alle leden weer te ontmoeten en samen het nieuwe seizoen te openen, waarin we hopen dat het coronavirus geen roet meer in het eten gooit. Zo'n evenement kan direct worden ingezet om leden die n.a.v. het coronavirus nog twijfelen over het verlengen van het lidmaatschap bij de vereniging te enthousiasmeren. Aan- en afmeldingen hoeven tenslotte pas uiterlijk 1 oktober 2021 verwerkt te zijn.

Het is teleurstellend dat we opnieuw een evenement op de kalender moeten verplaatsen, wij hopen dat dit voorlopig de laatste keer is geweest.

Foto: Fabiana Walmsley - Peters & Phil Hulst, de kampioenen van 2019 blijven nog een jaar titelverdedigers.

Misschien ook interessant...

Selectie EYC 2023 bekend

Van 2 t/m 9 april doet het jeugdteam van Team NL Bowling mee aan de European Youth Championships 2023 in Wenen, Oostenrijk. De 8-koppige selectie die ons land tijdens deze EK vertegenwoordigd is inmiddels bekend gemaakt door de begeleidingsstaf.

Vanaf zondag 29 januari: De European Senior Championships 2023

Zondag 29 januari gaan in Aalborg de European Senior Championships 2023 (ESC 2023) van start. Team NL Bowling wordt in Denemarken vertegenwoordigd door een dames- en een herenteam.

NK 2020 verplaatst naar 2021

I.v.m. de coronacrisis en na overleg met Lucky's Bowling Warmond heeft het NBF-bestuur besloten de NK 2020 te verplaatsen naar 2021. Daarnaast is de NBF voornemens nog dit kalenderjaar alternatieve NK te organiseren voor de jeugd en senioren.

NTL speeldag 3 staat in de boeken

Zondag 20 november is de derde speeldag van dit NTL-seizoen gespeeld. Het betekende tevens de laatste speeldag van dit kalenderjaar, de volgende NTL-speeldag staat gepland op zondag 22 januari in het nieuwe jaar.