Crowdfunding voor World Games en WK U21

maandag 23 mei 2022

Team NL Bowling wacht een overvolle zomer, met vanaf juni t/m oktober iedere maand een kampioenschap. Voor de World Games en de WK U21 zijn we crowdfundingacties gestart, om de kosten voor de deelnemers (zoveel mogelijk) te dekken.

Eigen bijdrage
Als sinds jaar en dag betalen spelers van de Nederlandse selectie een eigen bijdrage. Dat is natuurlijk geen gewenste situatie, maar als bowlingsport zijn we daarmee ook niet zielig. Vele topsporters op alle niveaus en verspreid over alle sporten moeten zelf investeren om het hoogste podium te bereiken. Vanuit de NBF kan een (steeds kleiner deel) kosten die gemaakt worden voor bijvoorbeeld trainingen, reis- en verblijfkosten, hotels etc. worden opgevangen, maar dat kan niet bij ieder kampioenschap.

Zo is er voor onze kwalificatie voor de World Games en onze deelname aan de WK U21 geen budget beschikbaar. Dat betekent dus dat spelers & coaches zelf alle kosten moeten dragen, naast alle kosten die ze sowieso al maken om topsport te bedrijven. Soms kunnen spelers rekenen op een financiële bijdrage vanuit de gemeente of lukt het sponsoren aan zich te binden of wordt geld opgehaald door bijvoorbeeld het geven van clinics. Een andere manier om een deel van de kosten te dekken is het organiseren van een crowdfundingactie. En dat is precies wat er nu gebeurt.

Vlieg Denise & Samantha naar de World Games
De eerste actie staat in het teken van de World Games. Dit multisportevenement wordt dit jaar in de Verenigde Staten georganiseerd, met als gevolg dat het flinke reiskosten met zich meebrengt. De selectie bestaat uit Denise Blankenzee, Samantha Greiner en coach Mariska van den Bos, die in augustus ook deelnemen aan de EK dames (waarvoor ze ook kosten maken / vrije dagen opnemen). De kwalificatie voor de World Games is natuurlijk geweldig, maar het zorgt ook voor een financiële uitdaging. Via de actie hopen we het geld voor de vliegtickets en het transport van de bowlingballen op te halen. Klik op onderstaande banner voor meer informatie over de actie en om een donatie te doen. 100% van jouw bijdrage komt terecht bij het team.


 
Support onze talenten voor de WKJ in Zweden
De tweede actie staat in het teken van de Wereldkampioenschappen U21, komende maand in Zweden. Het was lang onzeker of deze WK door zouden gaan, maar inmiddels is bekend dat 35 landen deelnemen. Waaronder onze talenten Beejée Westerdijk, Beaudine Kriele, Mathijs Beverdam, Brent de Ruiter, Kenneth Ramos en Vincent Vluggen. Zij worden in Zweden gecoacht door Jord van Weeren. Zij betalen een volledige eigen bijdrage, voor o.a. de reis, de inschrijfkosten en het hotel. Om daarin tegemoet te komen hopen we met deze actie 500 euro p.p. op te halen. Klik op onderstaande banner voor meer informatie over de actie en om een donatie te doen. 100% van jouw bijdrage komt terecht bij het team.

 
Yvonne van Gennip Talent Fonds
We organiseren de actie i.s.m. met het Yvonne van Gennip Talentfonds. Niet alleen bieden zij ons het platform de acties te organiseren, het fonds heeft ook een ANBI-status. En dat is interessant omdat de ANBI-status je als donateur namelijk de mogelijkheid geeft een financiële gift fiscaal van de belasting af te trekken. En wel van de inkomsten- en de vennootschapsbelasting.

Meer weten? Klik hier.
 
Sponsoring
Zou je (via je bedrijf) graag meer willen doen voor deze spelers en de andere teams, nu of in de toekomst? Denk dan eens na over sponsoring van Team NL Bowling. Neem bij interesse contact op via topsport@nbfbowlen.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Misschien ook interessant...