Claus Hoofddorp 8 weken lang het podium voor de NK Bowlen

maandag 20 maart 2023

De Nederlandse kampioenschappen worden dit jaar georganiseerd in Claus Bowling te Hoofddorp. Niet alleen de allerbeste bowlers van het land komen naar Hoofddorp voor de Nederlandse kampioenschappen, ook de NK voor jeugd, mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een auditieve beperking worden van 21 mei t/m 9 juli in Claus Bowling georganiseerd.

Bowlingstad Hoofddorp
In het 20 banen tellende bowlingcentrum Claus Bowling is één van de grootste bowlingverenigingen van Nederland actief: Bowling Vereniging Haarlemmermeer. Mede door de grote vereniging kent Hoofddorp een mooie bowlinggeschiedenis. De vereniging leverde al verschillende kampioenen en internationals. Vorig jaar nog werd het meest recente succes behaald: BVH-lid Kenneth Ramos werd met het Nederlands team Europees kampioen.

Naast Ramos en andere toppers, beschikt de vereniging ook over enkele grote talenten. Zo gaat Hoofddorpse Lotte Commandeur in april namens Nederland naar de EK Jeugd in Oostenrijk. 

Namens de NBF vertelt Jan Jaap van der Sar: “We zijn blij de NK in Hoofddorp te kunnen organiseren, een plek waar we in het verleden al vaak succesvolle nationale en internationale evenementen hebben georganiseerd en altijd kunnen rekenen op geweldige medewerking vanuit Claus Bowling en de vereniging!”

De NK voor iedereen
De Nederlandse Bowling Federatie wil er zijn voor alle bowlers. Van der Sar: “Die ambitie willen we ook terug laten komen in de organisatie van de NK, waarbij we al onze leden dezelfde sportieve beleving willen bieden. Dit jaar organiseren we de NK voor de volgende doelgroepen: jeugd, senioren, leden met een verstandelijke beperking en leden met een auditieve beperking.”

Binnen alle doelgroepen wordt nog gespeeld in diverse categorieën en/of op verschillende niveaus.

Opzet in het kort
De NK worden gespeeld van zondag 21 mei 2023 t/m zondag 9 juli 2023. In deze periode onderscheiden we 5 finaledagen. Op overige speeldagen worden voorrondes gespeeld.

21 mei: Voorrondes en finales G-bowlen
4 juni: Voorrondes en finales D-bowlen
1 juli: Finales jeugd
2 juli: Finales senioren
9 juli: Finales topklasse

Nog deze maand worden alle leden van de NBF geïnformeerd over de inschrijfprocedure en het definitieve programma. Vanaf dat moment kan ieder lid zich aanmelden en zich gaan voorbereiden op de NK in Hoofddorp.


Misschien ook interessant...

Team NL Bowling beleeft waanzinnige dag op WK U21

"Ja, het was wel een achtbaan vandaag", aldus coach Jord van Weeren. Een begrijpelijke reactie nadat Mathijs Beverdam & Vincent Vluggen tijdens de WK U21 in Zweden de halve finales van de Doubles nèt misgelopen zijn en het team zich een paar uur later als tweede heeft geplaatst voor de volgende ronde! 

Video: Clinic voor jeugd in het kader van NK in Eindhoven

Van 15 mei t/m 3 juli organiseren we de NK 2022 in Eindhoven. Dat evenement grijpen we aan om de bowlingsport én de Eindhovense Bowling Verening (EBV) onder de aandacht te brengen van de Eindhovenaren. Dinsdag 31 mei organiseerden we daarom een clinic.

Extra voorrondeserie geopend voor NK 2023 in Hoofddorp

Van 21 mei t/m 9 juli organiseren we de NK 2023 in Claus Bowling Hoofddorp. Omdat het aantal inschrijvingen bij de jeugd en senioren inmiddels de 250 is gepasseerd, is op zaterdag 17 juni een extra serie geopend, waarop leden zich kunnen inschrijven.

Draai warm voor de NK 2023 met de 'Road to Hoofddorp'

De 'Road to Hoofddorp' is een Lanetalk challenge. De Lanetalk app maakt het mogelijk om deel te nemen aan in-app competities, op het moment dat het jou het best uitkomt. Meedoen kan al in 23 centra, verspreid over heel Nederland.