BV Zutphen wint Stedenontmoeting Senioren 2023

maandag 3 april 2023

In het weekend van 1 & 2 april organiseerden we een vernieuwde editie van de Stedenontmoeting Senioren in Apeldoorn. Verenigingen konden maximaal 3 trio teams inzenden. Het 2e team van BV Zutphen kwam na een geslaagd weekend als beste uit de bus.

Top 14 naar de finale
In totaal kwamen 40 teams in actie, namens 21 verenigingen. Verdeeld over drie series speelden de teams 5 games voorronde. Sommige teams bestonden uit 3 heren, anderen uit 3 dames en weer andere teams kwamen in een mixed formatie naar de bowling in Apeldoorn. Per dame kreeg het team enkele pins bonus.

Na de eerste serie op zaterdag ging BV Rijssen 1 aan de leiding met 3115. In de tweede serie gingen BV Emmen 1 (3162) en BV Zutphen 2 (3151) daar overheen. In de derde serie veranderde er niets meer in de top, maar wisten nog wel diverse teams zich in de Top 14 te spelen. Dat was het aantal teams dat zondagavond om de prijzen ging spelen. Daarbij hadden Rijssen en Emmen nog twee teams in de strijd. De overige teams kwamen in actie namens BV Zutphen, BV Volendam, BV Arnhem, BV Middelburg, de Eindhovense BV, BV Haarlemmermeer, BV Bally's Rijswijk, BV Spijkenisse, BV Heiloo en BV Apeldoorn.

Spannend tot het eind
In de finale wachtte de beste 14 teams nog eens vijf games om te bepalen wie de winnaar werd van deze editie. BV Rijssen 1 schoot met 710 uit de startblokken en ging vervolgens nog een game aan de leiding, op de voet gevolgd door BV Zutphen 2 en BV Volendam. Na een mooie 704 game nam BV Volendam de leiding over met nog twee games te gaan. Het verschil in de top 3 was op dat moment slechts 15 punten. BV Zupthen 2, met Richard van Dongeren en de broer Delano en Romano Beekman, bleven uiteindelijk het meest stabiel in de eindfase en trokken zo de eindzege naar zich toe. BV Volendam werd tweede en BV Rijssen werd derde.

Klik hier voor een volledige overzicht van de eindstand. Klik vervolgens op de teams voor meer individuele statistieken.

We feliciteren BV Zutphen met deze overwinning. We kijken terug op een geslaagd weekend, waarbij het genieten was van een overvol bowlingcentrum vol teams uit het hele land! We willen alle teams bedanken voor hun deelname en inzet en de vrijwilligers van BV Apeldoorn voor het ondersteunen van de organisatie. Tot slot willen we Bowling Apeldoorn bedanken voor de gastvrijheid en Martijn van Maaren in het bijzonder, hij heeft ons in de voorbereiding en tijdens het weekend geweldig ondersteund.

Meer foto's van het weekend vind je op onze Facebookpagina.

We gaan ons nu o.a. richten op de Stedenontmoeting Jeugd, die we 22 april organiseren in Den Bosch. Klik hier voor meer informatie én aanmelden!


Misschien ook interessant...