BV Haarlem verdedigt titel Stedenontmoeting Senioren met succes

zondag 3 april 2022

In het eigen Bison Bowling Haarlem heeft BV Haarlem de Stedenontmoeting Senioren 2022 gewonnen! Het betekent, na een 'lockdown pauze' van 2 jaar, de 4e titel op rij!

Vooraf was BV Haarlem één van de favorieten, samen met de Nieuwegeinse BV, die de titel eerder 3x achter elkaar wist te winnen. De twee verenigingen namen vanaf game 1 ook direct de leiding, waarbij BV Haarlemmerliede gedurende de dag wist aan te haken. 

Onder aanvoering van sterspelers van deze dag, Wendy Kok & Jeffrey van de Wakker, wist BV Haarlem de titel toch weer binnen de slepen. Op slechts 86 pins (10111 vs. 10025) werd de Nieuwegeinse BV uiteindelijk tweede. BV Haarlemmerliede won het brons, voor BV Leiden Zuid West, BV Spijkenisse, BV Bally's Rijswijk en BV Heiloo. Helaas moest BV Julianadorp zich vanochtend afmelden door een te kort aan de beschikbare spelers.

Onze felicitaties gaan naar het team van BV Haarlem, onder aanvoering van Eric Kok.

Klik hier voor een link naar de volledige eindstand. Ook vind je daar een overzicht van alle individuele scores, waaruit blijkt dat international Jord van Weeren vandaag individueel de sterkste was met 1249 (gem. 249,80). Het podium, met BV Haarlem op de hoogste tree (klik voor vergroting)

Misschien ook interessant...

NK 2022 in mei, juni & juli: Voor alle bowlers!

Van 15 mei t/m 3 juli vinden de Nederlandse kampioenschappen 2022 plaats in Bowling Eindhoven. Alle leden van de NBF kunnen deelnemen aan deze Nederlandse kampioenschappen. De inschrijving opent op maandag 28 maart, om 12.00 uur.

Regels rondom bowlingbal veranderd, maar nog niet bij iedereen bekend

Vanaf seizoen 2020-2021 zijn de regels rondom de gaten van de bowlingbal veranderd. In de praktijk merken we dat deze nieuwe regels nog niet bij iedereen bekend zijn. Daarom vragen we nu nogmaals aandacht voor de aanpassingen.

Terug op de wedstrijdkalender: Arnhem Open, nieuwe stijl

Een nieuw toernooi is dit seizoen nog toegevoegd aan onze wedstrijdkalender: Arnhem Open. Of eigenlijk zijn het drie toernooien die in het Pinksterweekend worden georganiseerd.

NTL speeldag 16 januari wordt verplaatst

Op dit moment is bekend dat alle bowlingcentra in Nederland zeker tot en met 14 januari gesloten moeten blijven i.v.m. de maatregelen omtrent het coronavirus. Omdat we van mening zijn dat teams minimaal 14 dagen voorafgaand aan een speeldag in de gelegenheid moeten zijn te trainen en/of huisleague te spelen en omdat nu nog onzeker is of de lockdown voor bowlingcentra 14 januari eindigt, hebben we het besluit genomen de speeldag van 16 januari 2022 te verplaatsen. Het is daarbij onze intentie de speeldag te verplaatsen naar zondag 12 juni 2022.