Brent de Ruiter wint YET stop in Frankrijk

woensdag 1 december 2021

Tijdens de derde stop van de Youth Euro Trophy (YET), de Europese tour voor jeugdtoernooien, heeft international Brent de Ruiter in zijn leeftijdscategorie gewonnen.

Tijdens de derde stop van de Youth Euro Trophy (YET), de Europese tour voor jeugdtoernooien, heeft international Brent de Ruiter (foto) in zijn leeftijdscategorie gewonnen.

Overwinning
Het Jeff de Brugges 2021 werd gespeeld in Bowling Plaza Saint Maximin, iets ten noorden van Parijs. Traditioneel kwamen veel Nederlandse jeugdspelers en jong senioren in actie in één van de drie leeftijdscategorieën: Minim, Cadet en Junior, vrij vertaald onze pupillen, aspiranten en junioren klassementen.

In het Junior klassement wist De Ruiter zich direct te plaatsen voor de derde ronde, door net als landgenoten Milan Scheffer en Mike Bergmann een plek in de top 10 te behalen. Nederlanders die zich plaatste voor de tweede ronde waren Beaudine Kriele, Sander Kremers, Vincent Vluggen en Niels Meilink. Voor de twee laatst genoemden was de tweede ronde het eindstation.

In de derde ronde met de 20 beste spelers zou de top 3 zich plaatsen voor de step ladder finale. Vanuit Nederland slaagde alleen De Ruiter hierin, hij bleef EYC 2021 sterspeler Robin Ilhammar uit Zweden op 3 pins voor en plaatste zich zo als derde voor de stepladder finale, samen met twee Franse spelers: Enzo Bergamino en Theo Roulet.

In de halve finale won De Ruiter overtuigend van Bergamino: 246-156. Daarmee plaatste hij zich voor de finale tegen Roulet, waarin 2 games gespeeld moesten worden. De Ruiter wist hierin zijn hoge niveau van de halve finale vast te houden en was met 513 veel te sterk voor Roulet, die 421 op het bord zette. En daarmee schreef De Ruiter overtuigend het Jeff de Brugges 2021 op zijn naam!

Minimes en Cadets
In de twee jongere leeftijdscategorieën wist geen Nederlander de stepladder finales te halen. Jeugdinternationals Rosan Hamminga en Stefanie Hoefnagels kwamen in de tweede ronde net een paar pins te kort om zich te plaatsen voor de derde ronde.

Ga naar deze website voor een overzicht van alle uitslagen.

De volgende stop in de YET is in Nederland. In februari staat het 21e Valcke Open Internationaal Jeugdtoernooi op de kalender. Ga voor meer informatie en inschrijven naar: yet-netherlands.com

Misschien ook interessant...

Draai warm voor de NK 2023 met de 'Road to Hoofddorp'

De 'Road to Hoofddorp' is een Lanetalk challenge. De Lanetalk app maakt het mogelijk om deel te nemen aan in-app competities, op het moment dat het jou het best uitkomt. Meedoen kan al in 23 centra, verspreid over heel Nederland.

Zoomer en Cosgrove winnen finale 50+ Master Tour

Zondag 21 augustus zijn de finales van de 50+ Master Tour 2021-2022 gespeeld in Franky's Nieuwegein. Anja Zoomer en Paul Cosgrove sloten de tour af als eindwinnaars.

Update coronavirus: Maatregelen verlengd, bowlen toegestaan tot 17.00 uur

Dinsdag 14 december werd bekend dat de maatregelen die van kracht zijn tot en met 18 december, verlengd worden tot en met vrijdag 14 januari. Dit met als doel om het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen.

ESBC Europese kampioenschappen 2021 geannuleerd

De ESBC Europese kampioenschappen stonden gepland in juni 2021, maar de organisatie zag zich deze week genoodzaakt om het evenement te annuleren als gevolg van de situatie in Europa in relatie tot het coronavirus.