Bowling Nieuwegein nieuwe koploper in NTL Eredivisie

maandag 24 oktober 2022

Tijdens speeldag 2 in Tilburg heeft Bowling Nieuwegein in de NTL Eredivisie de koppositie overgenomen van Team Bowltech. Met de maximale 22 punten liepen zij 10 punten in op Team Bowltech, met wie nu 4 punten verschil is opgebouwd.

Teamcaptain Mark Jacobs nam het team uit Nieuwegein bij de hand met een gemiddelde van 225,3 over de 7 games die allemaal gewonnen werden. Nog beter op dreef was Jord van Weeren voor regerend landskampioen Valcke Bowling/Tilburg Dolphins. Met 233,7 gemiddeld over 7 games had hij een flinke bijdrage in de zes overwinningen die zijn team pakte. 

Beide teams werden gevolgd door Bowl Easy Heerlen, waar Jeroen van de Heide met 226,4 over 7 games de beste speler was. Zij bleven met 13 punten de winnaar van speeldag 1, Team Bowltech, met 1 punt voor. Het maakt dat het verschil in de top 3 iets kleiner is geworden, met Bowling Nieuwegein dus als nieuwe koploper.

Klik hier voor alle uitslagen, persoonlijke scores én de nieuwe stand van zaken in de Eredivisie.

Twee perfect games
Natuurlijk kwamen niet alleen de teams in de NTL Eredivisie in actie, ook alle andere 72 NTL-teams verzamelden zich in heel het land voor hun tweede speelronde. En dat leverde enkele prachtige scores op. Zo gooide Jeroen Blum namens zijn team Elektropartners, uitkomend in de 1e divisie A, een perfect game in de vierde game. Het bracht zijn team een welkome overwinning, want met 15 punten in totaal na twee speeldagen heeft het team al een flink gat met koploper A&V Bouw Westerpark, dat al 38 punten verzamelde.

Ook in de 2e divisie D was het raak en al meteen in de eerste game: RobertJan van der Steen gooide 12 strikes op rij en bracht zijn team Total Print BV zo direct een overwinning. Ook dit team kon dat goed gebruiken, want ondanks die mooie score staat het team na twee speeldagen onderaan met 9 punten. Koploper in deze klasse is De Vijf J's, met 37 punten.

Naast deze perfect games werd er ook nog een 288 gegooid in de 3e divisie B door Stefan van den Haspel (Bowling IJsselmonde) en een 286 door Brent de Ruiter in de Eredivisie voor 't Witte Hoes.

Alle hoge games, maar ook hoge series en natuurlijk alle uitslagen en standen in de diverse leagues vind je hier.

De NTL worden vervolgd op zondag 20 november.


Misschien ook interessant...