Bowling Nieuwegein is de nieuwe koploper in de NTL Eredivisie

vrijdag 1 december 2023

Bowling Nieuwegein is de nieuwe koploper in de NTL Eredivisie. Zondag 26 november stond speeldag 3 van het seizoen op de kalender en daarin deed het team van Nieuwegein goede zaken. We bekijken de stand van zaken in alle leagues.

Eredivisie
Met 27,5 punten deed Bowling Nieuwegein dus goede zaken. Met name Nick de Gelder wist zeer goed te scoren voor zijn team, zo startte hij met 280 & 278. Het hielp het team in wedstrijd 2 aan een 4-1 zege (685-595) op de koploper van dat moment: Valcke Bowling/Tilburg Dolphins. Bowling Nieuwegein bleef winnen, met uitzondering van wedstrijd 5. Hierin was titelverdediger Team Bowltech te sterk met 4-1 (626-595). Het waren echter anders teams die na Nieuwegein de meeste punten pakten: Bowl Easy/Bowling Emmen benutte de thuiswedstrijd goed met 21,5 punten. 't Witte Hoes verzamelde 20 punten. De stand is daarmee als volgt:
1. Bowling Nieuwegein, 74 punten
2. Valcke Bowling/Tilburg Dolphins, 70 punten
3. Bowl Easy/Bowling Emmen, 67 punten
4. 't Witte Hoest, 64 punten
5. Team Bowltech, 62 punten
6. Woonboulevard Cornelisland, 31 punten
7. A&V Bouw Zoetermeer, 27 punten
8. Bowling Arnhem, 25 punten

Er is na 3 speeldagen al een tweedeling zichtbaar, die een zeer spannend tweede deel van de reguliere speeldagen voorspellen. Na in totaal 6 speeldagen gaan de beste 4 teams strijden om het kampioenschap. Aan het eind van het seizoen degraderen de onderste 2 teams. Voor alle teams staat er nog veel op het spel na deze speeldagen. Bekijk alle statistieken voor de Eredivisie hier.

1e Divisies
Eén niveau lager in de NTL-piramide moet in de 1e Divisie A nog een speeldag worden afgemaakt. Deze staat nu gepland op zondag 7 januari. Met de punten die tot dit moment zijn verdiend gaat Garage 33/Stadsherberg/Ducdalf aan de leiding met 47,5 punten, 1 punt meer dan Franky's UFC 2.0.

In de 1e Divisie B zijn wel 3 volle dagen gespeeld en daar begint de stand zich na 3 speeldagen al wat meer te structureren. In Tilburg heeft RA Rijschool Aloys de koppositie overgenomen na de dagzege met 27 punten. Het totaal staat nu op 72. Tilburg Dolphins 2 kon de thuiswedstrijd niet volledig uitbuiten en staat nu op een kleine achterstand met 66,5 punten. Chicken Dinner is na 3 speeldagen nog steeds de rode lantaarndrager, maar heeft het gat met de nummer 7 wel verkleind tot 8 punten. Dit gat was 12,5. Dit moet het team vertrouwen geven voor het vervolg van de competitie.


De tekst gaat verder onder de afbeelding
 

2e Divisies
In de 2e Divisie A gaat Bowling P-H Medemblik aan de leiding met 68 punten. Daarachter staat het heel dicht bij elkaar. Het verschil tussen de nr. 2 en nr. 6 is slechts 6,5 punten. Dat belooft dus veel spanning na de korte winterstop. Hetzelfde kan geschreven worden over de 2e Divisie B, waar Wout Installatietechniek met 70,5 punten ruim aan de leiding gaat. Daarachter staat alles echter dicht bij elkaar, van de nr. 2 tot de laatste plaats.

Team Westland gaat aan de leiding in de 2e Divisie C. In Middelburg eindigde het team zondag gelijk bovenaan met Glas- en Gevelreiniging Snijders, met 25,5 punten. Zo bleef het gat tussen beide teams 4 punten, maar liepen ze beide uit op de rest van de league. In de 2e Divisie D deed De Vijf J's goede zaken. Het team behaalde maar liefst 31,5 punten en klom daarmee van de zesde naar de derde plaats. Boxcomplex gaat in deze divisie aan de leiding.

3e Divisies
In een league van 6 teams gaat Knijn 2 aan de leiding in 3e Divisie A. Het team heeft 4 punten voorsprong op TaxiBusAmsterdam. In de 3e Divisie B & D zijn 2 dagen gespeeld. In B gaat The Young Ones aan de leiding met 55 punten. In D staat twee teams voorlopig samen bovenaan met 47 punten: Kingpin en Bowling de Krimpenhof.

In de 3e Divisie C, een league met 6 teams, gaat Bowling 's-Heerenberg aan de leiding, met 2 punten meer dan Fireballz. Tot slot kijken we naar de 3e Divisie E. Hierin heeft KUK Economic Consulting Ltd. na 3 dagen een voorsprong van 9,5 punten opgebouwd.

Voor een overzicht van alle standen en statistieken ga je naar deze pagina. Hier vind je ook de stand van zaken in de NTL Noord-Drenthe, de NTL Oost en de NTL D-bowlen, voor onze leden met een auditieve beperking.

 

Misschien ook interessant...