Bowl Easy Heerlen pakt play-off ticket, Team Bowltech de koppositie

zondag 10 april 2022

Zondag 10 april stond speeldag 6 van de Nationale Trio Leagues op het programma. Inzet was een plek bij de top 4, om zo uitzicht te houden op een mogelijk kampioenschap en weg te blijven van eventuele degradatie.

Eredivisie
De 8 Eredivisieteams kwamen zondag samen in Volendam, waarbij vooraf vooral gekeken werd naar Bowl Easy Heerlen. Het team van captain Ton Plummen had een achterstand van 11 punten t.o.v. de nummers 3 en 4, 't Witte Hoes en Bowling Arnhem. Door 6 van de 7 wedstrijden te winnen en de tweede total pinfall te scoren, werden 19 punten verzameld. Een knappe prestatie van Dan French en jongelingen Mike Bergmann en Vincent Vluggen. 't Witte Hoes behaalde 9 punten en bleef het team uit Limburg met 1 punt voor. Bowling Arnhem kwam niet verder dan 4 punten en werd zo het kind van de rekening. Zij staan momenteel vijfde en doen niet mee aan de play-offs voor het kampioenschap.

In die play-offs zijn Tilburg Dolphins en Team Bowltech de grote kanshebbers op de titel, waarbij Team Bowltech door opnieuw een maximale score van 22 punten, de koppositie van Tilburg Dolphins heeft overgenomen. Het verschil is nu 4 punten. Het belooft met nog twee speeldagen een spannend slot van de competitie te worden!

1e divisies
In de 1e divisie A deed Noordzee Bowling wat het al het hele seizoen doet: De speeldag winnen. Zo staat het team inmiddels al op 114 punten en moet er een wonder gebeuren willen ze het kampioenschap nog mislopen. Dennis van de Burg had een mooi aandeel tijdens de speeldag door 299 te gooien. De top 4 bleef verder gelijk, al kwam Bowling Menken Hybrids nog dichterbij. Het was echter net niet genoeg voor een plek bij de eerste 4.

In de 1e divisie B bleef de top 4 ook intact. Wel kroop Tilburg Dolphins iets dichter bij koploper Dollie's Bowling. Het verschil is teruggebracht van 5 naar 2. Rode lantaarndrager Franky's UFC kende een goede speeldag. Het team dat onderaan staat wist 13 punten te winnen, waardoor het gat met de nummers 5, 6 en 7 verkleind is. Het zal het team vertrouwen geven in aanloop naar de laatste twee speeldagen.

2e divisies
In de 2e divisie A bleef de top 4 ook intact, waarbij Groenveld Vastgoed de koppositie heeft overgenomen van Verfhuis Frank Scheffer. Ook in deze league werd een 299 gegooid: Marcel Meerens kreeg het in game 4 voor elkaar namens BV Harderwijk MC TEM. In de 2e divisie B bleven ook alle teams op hun plek in de ranking staan. 

In de 2e divisie C lukte het de teams onderin ook niet om de sprong te maken naar de top 4. De Goese Bowling Boys kende wel een heel goede speeldag, met 20 punten, maar verder dan een stijging van plek 6 naar plek 5 kwam het team niet. Ook in de 2e divisie D veranderde er alleen het één en ander onder de stand. T.Z.N., voor de speeldag op de laatste plek, behaalde 18 punten, waardoor het is geklommen naar plek 6. Het verschil tussen de nummers 5 en 8 is nu slechts 9 punten. Daar kan dus nog van alles gebeuren!

3e divisies
In de 3e divisie A geen wijzigingen in de top 4. BC Harderwijk wist in de strijd om het kampioenschap 8 punten uit te lopen op naaste achtervolger Grandcafé Hofplein Leiderdorp. Ook in de 3e divisie B geen wijzigingen in de top 4.

In de 3e divisie C is het Senior Stars wel gelukt de sprong te maken naar de top 4. Het team uit Almere kende met 16 punten een zeer goede speeldag en klom door dat resultaat van plek 5 naar plek 3, ten kosten van Browlers, dat nu 5e staat. Rock 'n Bowlers liet nog maar eens zien waarom het team met 120 punten ruim bovenaan staat. Zij pakten het maximale aantal van 22 punten. Met 221 gemiddeld was Simon Kits daar de grote man. In de 3e divisie D deed koploper Triple S goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Zij liepen nog eens 3 punten uit en hebben nu een voorsprong van 13 punten opgebouwd.

Klik hier voor een volledig overzicht van alle standen en scores, zowel van de teams als individueel.


Misschien ook interessant...