Bondscoaches Marieke de Jong en Peter van Zijp stoppen na EKJ in september

vrijdag 5 augustus 2022

De Europese jeugdkampioenschappen 2022, komende september in Frankrijk, zijn voorlopig de laatste bij waarbij Marieke de Jong en Peter van Zijp onderdeel uitmaken van de begeleidingsstaf van Team NL Bowling U18.

"We kunnen toch wel spreken van een einde van een tijdperk. Peter van Zijp is al ruim 15 jaar als coach betrokken bij Team NL Bowling en sinds 2014 samen met Jord van Weeren bij onze U18. Marieke de Jong sloot een jaar later aan en sindsdien heeft het drietal alle seizoenen de U18 onder hun hoede gehad", aldus Jan Jaap van der Sar namens de NBF. 

Met de EYC 2022 voor de deur, is dit geen moment om uitgebreid terug te kijken op de afgelopen jaren. Ook bij Van Zijp, De Jong en Weeren ligt de focus volledig op de kampioenschappen die 3 september 2022 in het Franse Wittelsheim van start gaan. Omdat ondertussen de voorbereidingen voor het seizoen 2022-2023 alweer in volle gang zijn, is toch dit moment gekozen om het nieuws bekend te maken. Van der Sar: "Ik ben blij dat Jord behouden blijft voor de begeleidingsstaf, waarmee de continuïteit geborgen blijft. Naast dit drietal is natuurlijk een grotere groep trainers al jaren betrokken bij de talentontwikkelingsprogramma's van de NBF en zij staan ook komend seizoen voor de talenten klaar. Ik kijk dan ook met vertrouwen naar de toekomst, waarbij we Marieke en Peter natuurlijk wel gaan missen.",

Op 13 en 20 augustus staan nog gezamenlijke trainingen gepland voor de U18, voordat ze 1 september afreizen naar Frankrijk.V.l.n.r.: Van Weeren, De Jong en Van Zijp

Misschien ook interessant...

Tevredenheid overheerst na Singles Event EK heren

Donderdag 2 juni zijn de Europese kampioenschappen heren van start gegaan in Helsinki. Tijdens de eerste twee dagen werd het Singles Event gespeeld. Nick de Gelder presteerde namens Team NL Bowling het beste met een 16e plaats.

TEAMKPN Sportfonds ondersteunt Team NL Bowling heren op weg naar EK

De heren van Team NL Bowling krijgen dit seizoen de support van het TEAMKPN Sportfonds, in hun ambitie om opnieuw succes te behalen. Deze zomer won het team een historische Europese titel.

Road to Vienna start in Leiden

Zaterdag start de ‘Road to Vienna 2023’, het programma dat in het teken staat van deelname aan de Europese jeugdkampioenen van 2023 en van start gaat met bekende en nieuwe gezichten.

Van 2 t/m 10 juni: EK Heren in Helsinki

Dinsdag 31 mei vertrekken de Team NL Bowling heren dan eindelijk naar Helsinki voor deelname aan de European Men Championships 2022. Het toernooi dat eigenlijk in 2020 gespeeld moest worden gaat er nu eindelijk van komen.