Blankenzee en Van Weeren gaan de strijd aan tijdens de ECC 2019

dinsdag 22 oktober 2019

In Ankara, de hoofdstad van Turkije, beginnen woensdag 23 oktober de European Championships of Champions. Namens Team NL Bowling komen Denise Blankenzee en Jord van Weeren in actie. Zij zijn maandag 21 oktober in Ankara aangekomen.

In Ankara, de hoofdstad van Turkije, beginnen woensdag 23 oktober de European Championships of Champions. Namens Team NL Bowling komen Denise Blankenzee en Jord van Weeren in actie. Zij zijn maandag 21 oktober in Ankara aangekomen.

Programma
Het wordt voor beide internationals de eerste keer dat zij deelenemen aan de ECC, de 'EK voor landskampioenen'. Van Weeren werd in april Nederlands kampioen en verdiende daarmee zijn ticket voor dit evenement. Tijdens die zelfde kampioenschappen werd Blankenzee derde, maar wegens afzeggingen van kampioene Maxime de Rooij en runner-up Chantal Jacobs, kan Blankenzee alsnog haar debuut maken op dit evenement.

Zij wordt daarbij gecoacht door haar teamgenoot uit Team NL Bowling: Nicole Sanders. Voor Sanders is de ECC bekend terein, zij won er in het verleden al zilver en brons voor Nederland. Die ervaring kan deze week goed van pas komen. Het team kan daarnaast nog op support rekenen van Ivon van Weeren, die ook is meegereisd naar Turkije.

Dinsdag 22 oktober staat in het teken van official practice en de openingsceremonie, woensdag start het toernooi officieel. Om 09.00 uur lokale tijd (08.00 uur in Nederland) gaat Blankenzee van start, gevolgd door Van Weeren in de middag. De voorronde wordt donderdag vervolgd met een tweede serie, waarbij Van Weeren 's ochtends speelt en Blankenzee 's middags.

Na deze twee dagen plaatst de Top 16 zich voor de volgende ronde. Deze 32 spelers bowlen vrijdag nog eens 8 games, waarbij de pinfall uit de voorronde wordt meegenomen. Het doel is die serie op een plek bij de beste 8 te behalen. Die Top 8 speelt zaterdagochtend nog eens 4 games, waarna de (halve) finales worden gespeeld.

Nederland heeft het de laatste jaren erg goed gedaan op dit evenement en ook Blankenzee en Van Weeren zullen voor de winst gaan! Via onderstaande webpagina is het team deze week te volgen:
http://nbf.bowlen.nl/Topsport/Evenementen/ECC2019-Ankara.aspx

Misschien ook interessant...

Nederlandse selectie voor EK jeugd in eigen land bekend

Zondag 12 september beginnen in Tilburg de Europese jeugdkampioenschappen en deze week is bekend geworden welke 8 jeugdspelers Team NL Bowling gaan vertegenwoordigen.

G-league voor het eerst in Haarlem

De league voor leden met een verstandelijke beperking in Noord-Holland en Flevoland bezocht in het derde seizoen voor het eerst Haarlem voor een extra speeldag.

Energiecrisis baart ook NBF zorgen

Vorige week ontvingen wij het bericht waarvoor we al lange tijd bang waren, het eerste bowlinghuis vraagt haar faillissement aan. De stijgende energieprijzen hebben ook impact voor de bowlingondernemers en voor onze bowlingsport. Ondernemers zitten nog midden in de naweeën van de coronacrisis en worden nu geconfronteerd met een volgende crisis. De Russische inval in Oekraïne zorgt dat de energieprijzen zo enorm gestegen zijn dat veel ondernemers deze extra kosten niet meer kunnen dragen. 

Hoge scores tijdens 10e STORM Jeneverstad on Tour

Als één van de eerste toernooien in het nieuwe jaar stond het 10e STORM Jeneverstad On Tour 50+ toernooi op het programma. Zondag 15 januari zijn de finales gespeeld in Tilburg, bij Dolfijn - The Plays To Be -.