Blankenzee en Jacobs winnen NK Topklasse Singles

maandag 10 juli 2023

Zondag 9 juli zijn de NK 2023 in Claus Bowling afgesloten met de finales van de Topklasse. Denise Blankenzee en Mark Jacobs zijn de nieuwe Singles kampioenen. De duo's Anouk Keizer/Nicole Sanders en Nick de Gelder/Mark Jacobs gingen met de Doubles titels naar huis.

Singles Event
In totaal verzamelden 26 heren en 6 dames zich zondagochtend vroeg in Claus Bowling voor de tussenronde op de finaledag. Plaatsing voor de top 4 en daarmee de kruisfinales was het doel. Bij de dames was het lang spannend voor plek 4 tussen Melissa Sorber en Priscilla Thalen, waarbij laatstgenoemde het onderspit moest delven. Bij de heren was het nóg spannender, daar zeker 4 á 5 deelnemers tot het eind in de race waren voor een plek achter Michel Stinissen en Nick de Gelder, die afstand hadden genomen. In de zesde game werd duidelijk dat Mark Jacobs zich als derde zou kwalificeren en dat het in het laatste frame zou gaan tussen Werner van Ginneken en Jord van Weeren. Toevallig stonden beide spelers bij elkaar op het banenpaar en konden alle toeschouwers de ontknoping goed volgen. Die viel uiteindelijk uit in het voordeel van Van Weeren, hij hield 1 pin over t.o.v. Van Ginneken en plaatste zich zo als nummer 4 voor de finales.

Finales
In de finales stonden vier linkshandigen tegenover vier rechtshandigen, waarbij alle rechtshandigen de halve finale wisten te winnen. De als eerste geplaatste Femke Postma werd verslagen door Melissa Sorber (1-2) en de als tweede geplaatste Nicole Sanders verloor van Denise Blankenzee (0-2). Ook bij de heren gingen de nummers 3 en 4 door naar de finales: Jord van Weeren versloeg de als eerste geplaatste De Gelder (2-1) en Jacobs versloeg de als tweede geplaatste Stinissen (2-0).

In de finale kreeg het nog aanwezige publiek twee spannende wedstrijden voorgeschoteld. Blankenzee leek in de eerste game op weg naar een solide winst tot in frame 7 een 10-pin werd gemist. Sorber pakte haar kans om dichterbij te komen en bowlde een mooie 239 game. Blankenzee moest sterk eindigen om de eerste game nog te winnen en dat deed zij. In frame 10 bowlde ze strike, strike, 7, wat genoeg was voor de winst (243). In game twee leek de strijd daarna snel gestreden, toen Sorber met twee open frames begon en Blankenzee met 6 strikes op rij. Uiteindelijk won zij de tweede game met 223-188, wat Blankenzee haar eerste Singles titel bij de senioren opleverde.

Ook de heren maakten er een spannende strijd van. Jacobs en Van Weeren, een kleine maand geleden samen nog goed voor brons in het Doubles Event bij de EK in Frankrijk en een Europees record in de kwalificatie, moesten het nu tegen elkaar opnemen. In game 1 was het nog zoeken voor Van Weeren, waardoor de winst overtuigend naar Jacobs ging: 245-177. In game twee zorgden beide internationals echter voor een ware thriller. Het verschil werd uiteindelijk gemaakt in frame 5, waar Van Weeren een split te verwerken kreeg die hij open liet. Door uiteindelijk knap uit te striken, zette hij nog steeds een prachtige 245 op het bord. Omdat Jacobs in het tiende frame starte met een spare, moest hij in zijn laatste bal 8 gooien om minimaal gelijk te komen. Jacobs hield het hoofd koel, bowlde een strike en won de game zo met 247-245. Het leverde hem zijn tweede Singles titel op! 

We feliciteren Jacobs en Blankenzee met deze overwinning! 

Doubles finales
In het Doubles Event stonden zondag 8 games bakerformat op het programma, die meteen de eindstand in het event zouden bepalen. Bij de dames ging de titel op overtuigende wijze naar Anouk Keizer en Nicole Sanders. Femke Postma en Denise Blankenzee eindigden op de tweede plaats, Samantha Greiner en Lindsey Paling werden derde.

Bij de heren ging de titel naar Nick de Gelder en Mark Jacobs. Zij bleven Kevin Hammacher en Eric Koning voor, die tweede werden. De derde plek werd gewonnen door Simon Kits en Paul Cosgrove.

Onze felicitaties voor alle winnaars! 

Klik hier voor een overzicht van alle uitslagen.
 

 
Singles kampioenen Denise Blankenzee & Mark Jacobs

Misschien ook interessant...