Blankenzee en Jacobs klaar voor de ECC in Berlijn

maandag 23 oktober 2023

Dinsdag 24 oktober gaan in Berlijn de European Championships of Champions (ECC) van start. Namens Team NL Bowling komen Denise Blankenzee en Mark Jacobs in actie. Bondscoach Ron van den Bogaard is aanwezig om het tweetal te ondersteunen.

EK voor landskampioenen
De ECC worden ook wel de EK voor landskampioenen genoemd. Iedere EBF-federatie kan twee nationale kampioenen uitzenden, één dame en één heer. Daarnaast mogen ook de titelverdedigers van het voorgaande jaar deelnemen. Daarom wordt België vertegenwoordigd door twee heren en Finland door twee dames.

Singles Event
Alle deelnemers spelen 24 games kwalificatie, verdeeld over drie series op dinsdag, woensdag en donderdag. De top 16 na die 24 games speelt op vrijdag nog eens 8 games. De pinfall uit de voorgaande rondes gaat steeds mee. Na 32 games speelt de top 8 op zaterdag nog eens 4 games om te bepalen welke 4 heren en welke 4 dames na 36 games in totaal de medailles mogen verdelen op zaterdagmiddag. 

Dinsdag start Jacobs in de ochtend om 09.00 uur, met zijn 35 concurrenten. Blankenzee komt 34 tegenstanders tegen wanneer zij dinsdag om 14.00 uur aan de ECC begint.

Primeur: Mixed Doubles
Deze ECC kennen een primeur: voor het eerst wordt er een Mixed Doubles Event gespeeld, binnen het Singles Event. Dat zit zo: Dinsdag starten de heren en dames apart van elkaar aan de ECC. Op woensdag komen zij vervolgens als mixed double in actie. Het Mixed Event wordt direct beslist op basis van de 8 games die de doubles op woensdag samen gooien. Er zijn daarna geen finales. Het duo dat tijdens die 8 games het beste presteert, mag zich de eerste Europees kampioenen Mixed Doubles noemen. De 8 games die woensdag worden gebowld tellen óók als games 9-16 van het Singles Event. 

Handige links
De kampioenschappen in BowlPlay zijn live te volgen via Bowlstream en Lanetalk. Ga naar de ECC webpagina voor alle handige links. Hier vind je ook alle details m.b.t. het programma, de line-ups en alle resultaten.

Je kunt Team NL Bowling volgen op Instagram en Facebook via @teamnlbowling voor updates vanuit Berlijn.

Wij wensen Denise, Mark en Ron veel succes!


 

Misschien ook interessant...