Blankenzee en Jacobs (bijna) klaar voor de ECC in Berlijn

maandag 28 augustus 2023

Nog een kleine twee maanden en dan gaan de European Championships of Champions (ECC) 2023 van start in Berlijn. De EK waar alle landskampioenen zich jaarlijks verzamelen om de strijden om de continentale titels. Met dit jaar één extra titel om voor te strijden.

Mixed Event
Dit jaar is voor het eerst een event toegevoegd aan het ECC-programma: Mixed! En deze week werd definitief bekend dat de beide Nederlandse kampioenen van 2023 ons ook daadwerkelijk kunnen vertegenwoordigen in Berlijn. Denise Blankenzee (23) en Mark Jacobs (34) werden op 9 juli van dit jaar Nederlands Singles kampioen in Hoofddorp bij Claus Bowling. Maar dat betekent niet automatisch dat zij dan ook kunnen deelnemen aan de ECC. 

Omdat de NBF niet over het budget beschikt alle kosten rondom topsport op zich te nemen, wordt een eigen bijdrage gevraagd aan spelers van Team NL Bowling, ook in dit geval. Daarnaast was het voor Jacobs nog zoeken naar voldoende vrije dagen bij zijn werkgever DHL, nadat hij in juni al twee weken op pad was voor de Europese kampioenschappen in Frankrijk. De uitdaging van Blankenzee is misschien nog wel groter: Omdat zij bowlen en studie combineert in Amerika, moest zijn niet alleen toestemming krijgen vanuit haar universiteit, er komen nog extra kosten van een vliegticket bij.

Er is voor beide spelers inmiddels groen licht om mee te mogen doen aan de ECC, wat betekent dat zij de primeur hebben op het Mixed Event, waarvan de winnaars op woensdag 25 oktober bekend zijn. Die worden bepaald op basis van de total pinfall van beide spelers na twee series van 8 games. De tekst gaat verder onder de afbeelding


 

Individiueel vervolg
Die 16 games tellen ook mee voor het Singles Event, waarvoor op donderdag 26 oktober nog eens 8 games gespeeld worden. Vervolgens gaat de top 16 o.b.v. total pinfall door. Na nog eens 8 games gaat de Top 8 door en na nog eens 4 games op zaterdag 28 oktober worden de halve finales gespeeld. Als het meezit komt het tweetal dus over de 36 games die zij spelen in Berlijn, wat zou betekenen dat zij met een medaille thuis komen.

Ze zijn er bijna klaar voor
Groen licht is één, nu hebben beide spelers nog een financiële uitdaging om alles rond te krijgen. Om daarin te slagen zijn er twee acties gestart tot crowdfunding. Wie het tweetal wil ondersteunen kan een donatie doen, wat het voor de spelers haalbaar maakt om ons land te vertegenwoordigen in oktober. De acties worden georganiseerd i.s.m. het Yvonne van Gennip Talent Fonds, waarbij 100% van de donatie naar de spelers gaat, en zijn hier te vinden:

- Actie Denise Blankenzee
- Actie Mark Jacobs

Vind jij het mooi hoe beide spelers zich inzetten voor het Nederlands team, maar ook voor de algemene promotie van de bowlingsport, door altijd beschikbaar te zijn voor promotionele activiteiten en media, dan kun je nu iets terug doen.

Media aandacht
Over media gesproken: Mark Jacobs heeft de afgelopen week weer wat extra uren gemaakt om de bowlingsport onder de aandacht te brengen. Zo verscheen hij in het AD en ging hij in gesprek bij 100% NL. Dat gesprek luister je hieronder terug.
 
  

Misschien ook interessant...