Bergmann, Beverdam en Van Weeren finale Brunswick Euro Challenge 2024

woensdag 24 juli 2024

De Brunswick Euro Challenge 2024, een stop van de European Bowling Tour (EBT), vond afgelopen dagen plaats in München. Dit toernooi bracht 's werelds beste bowlers samen. Van de zes Nederlandse deelnemers, wisten drie van hen zich te plaatsen voor de finales die afgelopen zondag hebben plaatsgevonden.

Mathijs Beverdam, Jord van Weeren en Mike Bergmann zijn de drie Nederlanders die een finaleplek hebben behaald. Hun weg naar de finale was niet zonder uitdaging. Beverdam plaatste zich met een uitstekende score van 1407 over 6 games, Van Weeren met 1376 en Bergmann met een totaalscore van 1360.


Final Step 1

Tijdens de eerste finaleronde streden 51 finalisten om een plaats in de volgende ronde, waarbij slechts de top 16 doorging. Van Weeren behaalde een score van 1114 over 5 games, maar eindigde helaas als 22e, wat niet genoeg was voor de volgende ronde. Beverdam wist zich met 1136 net binnen de top 16 te plaatsen, eindigend als 16e. Bergmann was de beste Nederlander in deze ronde met een score van 1164, wat goed was voor een 9e plaats.


Final Step 2

In de tweede finaleronde bleken de concurrenten opnieuw een grote uitdaging te vormen. Bergmann en Beverdam gaven alles, maar slaagden er niet in om door te dringen naar de volgende ronde. Beverdam eindigde met een score van 1101 over 5 games, terwijl Bergmann een score van 1135 neerzette. Deze scores waren niet voldoende om de top 8 van deze ronde te bereiken en dat betekende het einde van dit toernooi voor de Nederlandse heren.

Hoewel geen van de Nederlandse deelnemers uiteindelijk de laatste finale ronde kon bereiken, hebben zij een nette prestatie geleverd door zich te plaatsen voor de finales en daarin sterke scores neer te zetten.

Tobias Hogdin uit Zweden wist het toernooi te winnen, gevolgd door Nu'Man Syahmi uit Singapore (2e) en Noel Haglund uit Zweden (3e).

Klik hier voor een overzicht van de resultaten tijdens de Brunswick Euro Challenge 2024.


Podium Brunswick Euro Challenge 2024

Misschien ook interessant...