Beaudine Kriele wint YET Denemarken

zondag 6 maart 2022

Tijdens de Koge Youth Masters 2022 in Denemarken kwamen diverse jeugdige landgenoten in actie. Beaudine Kriele (19) presteerde het beste met winst in haar mixed klasse. 

Youth Euro Trophy
De Koge Youth Masters maken onderdeel uit van de Youth Euro Trophy, dé Europese tour voor jeugdleden en jong senioren. Vanuit Nederland reizen altijd diverse landengenoten naar Denemarken om de strijd aan te gaan met andere Europese talenten.

In de jongste mixed categorie (1) kwamen geen Nederlandse spelers in actie. In de middenklasse voor meisjes, wisten Rosan Hamminga en Stefanie Hoefnagels zich nipt voor de finaledag te plaatsen. De finaledag bestond voor alle categorieën uit één tegen één duels voor een plek in de volgende ronde. Helaas verloor Hamminga haar eerste finalewedstrijd met 2-0 van Mia Marie Madsen. Hoefnagels wist haar wedstrijd wel te winnen, ze versloeg Laura L. Christensen met 2-1. In de volgende ronde wachtte Lotte Liv Jensen, maar die bleek met 2-1 een maatje te groot voor Hoefnagels.

In middenklasse voor jongens wist alleen Milan Scheffer de finales te halen. Hij plaatste zich als 9e. Zijn finaledag was echter van korte duur: Kim Kaewmak Lomholt was met 2-0 te sterk.

In de oudste leeftijdscategorie speelden jongens en meisjes weer mixed. Na 6 games voorronde had Brent de Ruiter zich als eerste geplaatst voor de finales, Beaudine Kriele als tweede en Vincent Vluggen als zevende. Omdat er slechts 8 spelers doorgingen naar de finale in deze klasse, werden Kriele en Vluggen aan elkaar gekoppeld in de kwartfinale. Kriele won dit Nederlandse onderonsje met 2-0. Ook De Ruiter wist zijn kwartfinale met 2-0 te winnen, hij versloeg Thomas M.K. Jensen.

Een Nederlandse finale behoorde tot de mogelijkheden, want Kriele en De Ruiter ontliepen elkaar nog door hun plaatsing als nummers 1 & 2. De Ruiter verloor echter met 2-0 van Yoshi Meylemans, waar Kriele wel wist te winnen. Het werd 2-0 tegen Niklas Brade Hansen.

In de finale kreeg Kriele dus te maken met Meylemans. En die wist ze te verslaan, waarmee ze de Koge Youth Masters op haar naam schreef! 

Ga voor een overzicht van alle uitslagen naar: www.kogeungdomsfond.dk

De volgende stop in de Youth Euro Trophy is over drie weken in Zwitserland. De finale staan momenteel gepland op 27 mei in Berlijn.De Nederlandse deelnemers in Koge, met Kriele rechts vooraan (klik voor vergroting)

Misschien ook interessant...