Back to Bowling Countdown - Week 1

vrijdag 30 april 2021

In de eerste Back to Bowling Countdown staat het item Strike @ Home centraal, waarvoor we 10 leden bezochten om bij te praten en te kijken of zij het bowlen nog een beetje in de vingers hebben. Deze week: De 67-jarige Jan Schummelketel.

In de eerste Back to Bowling Countdown staat het item Strike @ Home centraal, waarvoor we 10 leden bezochten om bij te praten en te kijken of zij het bowlen nog een beetje in de vingers hebben. Deze week: De 67-jarige Jan Schummelketel.

Terug van weggeweest
Jan staat bij ons in het systeem als nieuw lid, sinds dit seizoen. Maar het bleek al snel dat Jan juist een bowler van het eerste uur is en op jonge leeftijd mooie tijden heeft beleefd bij verschillende verenigingen en tijdens het spelen in de Nationale Leagues. De kans is groot dat leeftijdsgenoten Jan dus nog herkennen van toen.

"Ik ben in toernooien ook wel eens hoog gekomen, ik heb er destijds één gewonnen. In Goes. Verder was het niet spectaculair ofzo, ik was geen topspeler, al kon ik leuk mee met de rest. In Eindhoven zat ik vaak wel bij de top 5, dat was wel leuk."

Dit jaar is Jan weer lid geworden van BV Den Bosch, om zo op een goede manier invulling te geven aan zijn pensioen. Afgelopen zomer nam hij deel aan de zomerleague, waarbij hij constateerde dat er in al die jaren flink wat veranderd is, vooral in het materiaal en de banen. "Het lukte niet meer, het gevoel was helemaal weg. Vroeger was het meer smijten en nu is het meer rollen. De bal hoekte niet meer. Ik denk: Ik moet veranderen!" Met nieuw materiaal kreeg hij de hoek weer terug, maar Jan besloot ook training te gaan volgen. Dat deed hem goed en het goede gevoel is weer helemaal terug.

Na een leuk gesprek, waarvan je hieronder een samenvatting vindt, hebben we in de woonkamer van Jan een bowlingbaan geïmproveerd en zodra Jan onze rubberen bowlingbal onder controle had vlogen de plastic pins door de kamer.

Hoe leuk ook, een balletje gooien in de woonkamer, we hopen voor Jan en alle andere bowlers in het land dat het bowlen snel weer in de bowlingcentra kan plaatsvinden!

Misschien ook interessant...

Verslag online verenigingsoverleg 13 juli

Dinsdag 13 juli organiseerden we een nieuw online verenigingsoverleg, dat sinds dit seizoen iedere 6 weken plaatsvindt. Bestuursleden van 20 verenigingen gingen met elkaar en met bestuurders en bureaumedewerkers van de NBF in gesprek.

Sportakkoord centraal tijdens online verenigingsoverleg 9 januari

We starten het nieuwe jaar direct met een online verenigingsoverleg, gratis toegankelijk voor bestuursleden van alle aangesloten verenigingen. Tijdens het overleg van 9 januari vertellen we jullie wat het Sportakkoord is en welke kansen dit jouw vereniging de komende jaren biedt.

Inschrijvingen lopen inmiddels binnen voor de Nationale Trio League

Al veel teams hebben zich ingeschreven voor het nieuwe NTL seizoen. We kijken er naar uit om er een Gezellig en Uitdagend seizoen van te maken waarbij ieder op zijn Eigen Niveau kan meedoen. Heb jij je nog niet ingeschreven met een team? Wacht dan niet te lang, bekijk alle informatie op onze website en schrijf je in!

ODIN Sportswear nieuwe partner Nederlandse Bowling Federatie

De NBF heeft in ODIN Sportswear een nieuwe kledingpartner gevonden. Zodra we de baan weer op mogen gaan o.a. de selecties van Team NL Bowling de kleding van ODIN Sportswear dragen. ODIN Sportswear en de NBF zijn een samenwerking voor 3 jaar overeengekomen.